Hold … nu … op! Tænk, at sunde æbleskiver kan smage SÅ godt? Og ikke nok med det: De er også nemmere at vende (og få fine runde) end almindelige æbleskiver. Som en sidste krølle på halen, så er de glutenfri og uden sukker … det bliver næsten ikke bedre!
Sidste år eksperimenterede jeg også med en opskrift på LCHF æbleskiver. De smagte nu godt – men var meget ‘saftige’ i det – og faldt sammen, så snart de blev taget af panden.
Alt dette er løst med min nye opskrift her: Ikke for saftige. Ikke for tørre. Dejlig smag – og nu også fine runde når de serveres.
Opskriften har jeg arbejdet på hele dagen – 140 æbleskiver er vendt – inden den 6. version blev lige som jeg havde håbet på.
Jeg håber mange vil få glæde af ‘testeriet’, herhjemme faldt de i hvert fald i god jord :)
Opskriften får du her:
SUNDE ÆBLESKIVER
Ca. 14 stk
2 hele æg, str. M/L
3 æggehvider, str. M/L
100 g Philadelphia neutral flødeost
1/2 tsk fint salt
1 tsk bagepulver
1/2 spsk gul FiberHusk
2,5 spsk Sukrin Gold
2 dl mandelmel
0,5 dl affedtet mandelmel
0,5 dl Pofiber
Kokosolie til stegning
SÅDAN GØR DU
Pisk alle ingredienserne (undtaget kokosolien) grundigt sammen i en skål. Dejen skal være lidt som tynd grød. Er den ikke det, så vent lige et par minutter, indtil FiberHuskén har ‘arbejdet’ – det gør dejen tykkere. Opvarm æbleskivepanden til medium varme, og kom ca. 1/2 tsk kokosolie i hvert hul. Fyld hvert hul med dej ca. til kanten. Efterhånden som æbleskiverne varmes op, vil de begynde at hæve, men den lidt tykke konsistens vil gøre, at dejen ikke flyder ud over kanterne. Har du fyldt dej op til kanten fra starten, behøver du heller ikke fylde ekstra dej i, når de vendes – et trick man ellers kan bruge til at få æbleskiverne runde, når man laver almindelige æbleskiver. Disse sunde varianter bliver fine runde helt af sig selv :) Hold løbende øje med kanten: Når den bliver brun, kan du forsigtigt tjekke efter – med en kødnål, metalstrikkepind eller en anden tynd spids metalgenstand – om skorpen slipper panden nemt. Når skorpen slipper, kan du vende æbleskiven i et snuptag med kødnålen (øvelse gør mester). Er skorpen blevet for mørk, når du vender æbleskiverne, kan du tage panden over på en kold plade. Lad så den anden side bage færdigt kun med varmen fra selve æbleskivepanden. Ved for høj varme, vil æbleskiverne blive for mørke, for hurtigt – og så er der stor risiko for de ikke når at blive helt gennembagte indeni. Skru derfor ned, hvis du allerede ved første portion oplever, at der er for meget varme på. Inden den næste portion dej hældes i, kommes der ny kokosolie i hullerne.
Drys evt. de lune sunde æbleskiver med lidt Sukrin Melis inden serveringen – det ser så fint ud. Vi spiste dem med ‘sukker’ (Sukrin) og sukkerfri marmelade (opskriften er ikke nået bloggen endnu, men kan ses her i ‘Mine bedste LCHF opskrifter’s facebookgruppe).
OBS
Ændres der på mængder og/eller ingredienser, bliver resultatet ikke det samme, hverken konsistens- eller smagsmæssigt ;) Dog kan man evt. godt tilsætte 1 knsp vaniljepulver – det brugte jeg dog ikke i den endelige version. Nogle syntes også kardemomme hører til – det brugte jeg heller ikke :)
TIP
Lidt en nørde-ting, tror jeg – men jeg bruger en iskugleske (sådan en med fjeder) til dosering af dejen, når æbleskiverne skal steges – så bliver de nemlig præcis lige store :D Samme metode bruger jeg også til f.eks. frikadeller og boller.
Opskriften er også delt i ‘Mine bedste LCHF opskrifter’s facebookgruppe – du kan læse kommentarer, spørgsmål og svar til opskriften her.
★ Rikke
Dette indlæg indeholder affiliate links til produkter, som giver bloggen kommission, hvis du køber noget i webshoppen – prisen er stadig den samme for dig – men indtjeningen bidrager til at holde bloggen kørende. Jeg linker altid kun til produkter jeg selv bruger og kan anbefale.
VÆRD AT VIDE
Alle opskrifter fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ er udviklet efter LCHF principperne – dvs. med et lavt indhold af kulhydrater (low carb) og et højere indhold af gode fedtstoffer (high fat) samt uden gluten, gær, sukker, stivelse og unødige tilsætningsstoffer.
LÆS OGSÅ
Hvorfor LCHF?
Hvad er LCHF?
Det må du spise
Det bør du undgå
LCHF madpyramiden
LCHF tallerkenmodellen
Min LCHF kulhydrattabel
Det har jeg i mine køkkenskabe
Du kan følge nyt fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ her:
Den oprindelige facebookgruppe – med mere end 12.500 medlemmer
Den officielle facebookside
Pinterest
Instagram
Bloglovin’
Camilla says
fedt, den må jeg prøve! men ejer ikke sukrin, hvad kan man bruge i stedet? ☺
Rikke Steenbuch says
Beklager det sene svar :) Jeg ville købe Sukrin Gold – det er altid godt at have i huset – og så er det samtidig den mest naturlige form for sødning – som samtidig smager godt :)