Lækre LCHF pizzasnegle

Mine-bedste-lchf-opskrifter-pizzasnegle
Her kommer endnu en børnefavorit, som allerede er testet og GODKENDT af en bunke forældre og børn som har prøvet opskriften i ‘Mine bedste LCHF opskrifter’s facebookgruppe. De er perfekte at bage på sådan en søndag som i dag – så kan man både spise dem til frokost eller til aften – og måske bliver der også et par stykker til overs til madpakken.

MINE BEDSTE LCHF PIZZASNEGLE
18 stk


DEJ
50 g blødt smør
3 hele æg str. M/L
5 æggehvider*
250 g revet ost** 
1 spsk Sukrin Gold
1/2 tsk fint salt
2 spsk gul FiberHusk
1 dl affedtet mandelmel
2 dl pofiber
2 tsk bagepulver
Æg til pensling

FYLD
2 dl grøntsagsbasissovs***
250 g revet ost**
200 g skinkestrimler
1-2 spsk oregano

SÅDAN GØR DU
Bland alle ingredienserne sammen i en skål og lad dejen hvile i 10 minutter. Når dejen har hvilet, tændes ovnen på 200 graders varmluft. Hæld derefter dejen ud på et stykke bagepapir og læg et stykke bagepapir ovenpå – udglat derefter dejen til et aflangt firkantet stykke. Fjern derefter det øverste stykke bagepapir og fordel grøntsagssovsen ud på dejen, ligesom en pizza. Derefter drysses skinken og osten ud over og der sluttes af med et drys oregano. Brug nu det nederste bagepapir til at hjælpe med at rulle dejen sammen til en roulade – rul den så stramt som muligt, og pres til sidst rullen lidt med hænderne uden på bagepapiret. Derefter fjernes bagepapiret og rouladen lægges midt på bagepapiret, hvor den nu skæres i skiver med en skarp kniv lige så forsigtigt – hold evt. med fingrene på hver side af rullen mens du skærer, så ikke den mister formen. Læg derefter stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og giv dem et lille tryk, så de flader lidt ud. Pensl dem med pisket æg. Placer bagepladen midt i ovnen og bag pizzasneglene 200 graders varmluft i ca. 20 minutter – hold øje med dem når tiden nærmer sig de 20 minutter, så de ikke pludselig bliver for mørke – evt. skal de have op til 25 minutter, da ovne jo varmer forskelligt. Tag derefter pizzasneglene ud, og træk dem på bagepapiret fra bagepladen og over på en rist, hvor de kan køle af. Når de lige er kommet ud af ovnen er de meget bløde/løse i dejen, men de ’sætter’ sig når de køler af – og bliver herefter præcis som ’rigtigt’ brød.


*) Fra str. M/L æg eller brug pasteuriserede æggehvider
**) Jeg brugte en cheddar/gouda-blanding
***) Man kan sagtens bruge andet end grøntsagsbasissovsen – f.eks. en sukkerfri ketchup – grøntsagsbasissovsen er bare super kraftfuld i smagen og sprængfuld af gode LCHF grøntsager :) du kan finde opskriften i ‘Mine bedste LCHF opskrifter’s facebookgruppe ved at klikke HER.

TIP: Bag dobbeltportion og opbevar dem i køleskabet til madpakken – eller frys dem ned til en dag der er brug for nem mad.

 Rikke


Dette indlæg indeholder affiliate links til produkter, som giver bloggen kommission, hvis du køber noget i webshoppen – prisen er stadig den samme for dig – men indtjeningen bidrager til at holde bloggen kørende. Jeg linker altid kun til produkter jeg selv bruger og kan anbefale.

VÆRD AT VIDE
Alle opskrifter fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ er udviklet efter LCHF principperne – dvs. med et lavt indhold af kulhydrater (low carb) og et højere indhold af gode fedtstoffer (high fat) samt uden gluten, gær, sukker, stivelse og unødige tilsætningsstoffer.

LÆS OGSÅ
Hvorfor LCHF?
Hvad er LCHF?
Det må du spise
Det bør du undgå
LCHF madpyramiden
LCHF tallerkenmodellen
Min LCHF kulhydrattabel
Det har jeg i mine køkkenskabe

Du kan følge nyt fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ her:
Den oprindelige facebook gruppe – med mere end 12.500 medlemmer
Den officielle facebookside
Pinterest
Instagram
Bloglovin’

 

Comments

 1. Anne Christiansen says

  Hej Rikke
  Hvor finder jeg opskriften til grøntsagsbasissovs?
  Har søgt både her på siden og på FB siden.

  God dag :)
  Anne

 2. Heidi says

  Så er de afprøvet og det er helt sikkert ikke sidste gang, at de bliver bagt. Jeg rullede vist dejen for tyndt ud, for den smuldrede da jeg prøvede at skære rouladen til skiver. Resultatet blev mere en slags pizza-ruskumsnusk-bolle, men smagen er stadig god.
  Hvor lang og bred er din dejfirkant cirka?

 3. Lisa says

  Kan jeg bruge almindelig grøn husk til dem ? :) vil gerne lave dem i dag og har kun den almindelige grønne husk :)

  • Rikke Steenbuch says

   Hej Lisa :) Ja, den gule FiberHusk er blot en finere malet udgave af grøn HUSK – man skal derfor kun bruge halv mængde af den gule i forhold til den grønne – men prøv dig frem :)

  • Rikke Steenbuch says

   Det burde man kunne, da gul FiberHusk blot er en finere malet udgave af grøn HUSK – man siger, at man skal bruge halv mængde af den gule i forhold til den grønne – men prøv dig frem :)

 4. Amanda Nielsen says

  Hejsa :) Jeg bagte dine pizzasnegle i går. Tænkte de var en super god idé til madpakke. Jeg er meget begejstret for dem. De smager skønt. Det synes jeg bare lige du skulle vide. Hav en god dag :) Hilsen Amanda

  • Rikke Steenbuch says

   Nej, desværre – jeg har ikke regnet indholdet ud for pizzasneglene – men dejen er baseret på min opskrift på LCHF franskbrød, som er striks :)

 5. Joy says

  Hejsa ?

  Jeg prøvede at lave dine pizzasnegle. Men det gik fuldstændig galt. Det gik helt i stykker når jeg skulle skærer rullen ud. Har du et fif?

  Mvh Joy

  • Rikke Steenbuch says

   Uh, det har jeg aldrig selv prøvet – og heller ikke hørt om før – så jeg må være dig svar skyldig. Dejen plejer at være en god fast og fugtig dej – men kan ikke trækkes i, ligesom man f.eks. kan i en hvededej med gluten i. Ved ikke om det kan være noget af svaret? :)

Trackbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.