Himmelsk LCHF blomkålsmos

Mine-bedste-lchf-opskrifter-blomkaalsmos
Jeg havde aldrig troet at blomkålsmos kunne smage SÅ lækkert! Dette er mosen, som for mig har erstattet kartoffelmosen på 5-stjernet vis – og de som smager den for første gang, er ofte solgt til stanglakrids :D

LCHF BLOMKÅLSMOS
2 personer


1 lille blomkålshoved
50 g smør
100 g Philidelphia neutral flødeost
Salt
Pebermix (jeg bruger den fra Santa Maria)

SÅDAN GØR DU
Rens blomkålen, skær den i mindre stykker og damp den til den er mør. Mens blomkålen dampes, smeltes smør og flødeost i en separat gryde. Når blomkålen er mør, hældes den i et dørslag og bunden af en anden skål bruges til at presse mest muligt vand ud af den kogte blomkål – man kan også med fordel bruge en gammeldags kartoffelpresser, som kan dræne endnu mere vand ud af blomkålen. Hæld den drænedee blomkålsmasse tilbage i gryden, tilsæt blandingen af smeltet smør og fløde, pisk med elpisker (med piskerisene), smag til med salt og pebermix …og voila … den lækreste blomkålsmos :D


Server blomkålsmosen til alt hvad du ellers ville have serveret kartoffelmos til – bliver den for tyk, kan den tyndes med lidt fløde – eller drukn den i lækker sovs! 

Blomkålsmosen er en storfavorit blandt både voksne og selv de mest kræsne børn … så sørg for at lave RIGELIGT! Velbekomme :)

TIP: Prøv også at gratinere den i ovnen med revet ost på toppen … MUMS …

Idéen med blomkålsmos har gennem årtier floreret i flere varianter på diverse udenlandske madblogs – og har i de seneste år vundet danskernes hjerter også – en af dem finder du her.

Opskriften er oprindeligt udgivet i min facebookgruppe ‘Mine bedste LCHF opskrifter’ – du kan læse kommentarer, spørgsmål og svar til opskriften her.

 Rikke

VÆRD AT VIDE
Alle opskrifter fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ er udviklet efter LCHF principperne – dvs. med et lavt indhold af kulhydrater (low carb) og et højere indhold af gode fedtstoffer (high fat) samt uden gluten, gær, sukker, stivelse og unødige tilsætningsstoffer.

LÆS OGSÅ
Hvorfor LCHF?
Hvad er LCHF?
Det må du spise
Det bør du undgå
LCHF madpyramiden
LCHF tallerkenmodellen
Min LCHF kulhydrattabel
Det har jeg i mine køkkenskabe

Du kan følge nyt fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ her:
Den oprindelige facebook gruppe – med mere end 12.500 medlemmer
Den officielle facebookside
Pinterest
Instagram
Bloglovin’

 

Comments

 1. says

  Hej Rikke.
  Jeg er også stor fan af blomkålsmos – og forstår slet ikke, at jeg engang var så begejstret for kartoffelmos (især ikke, hvis jeg tænker på, hvor ondt i maven, jeg kunne få). Har du prøvet at blande lidt stegte løg og bacon i – og gratinere den i ovnen? Det smager helt fantastisk.

  Bedste hilsner Kathe

  • Rikke Steenbuch says

   Ej, det lyder ellers også lækkert, Kathe :D Jeg har en plan om at toppe mosen med brændende kærlighed her op til Valentines Day – og ellers plejer vi at forkæle os med Mors Millionbøf – som er en rigtig yndlingsopskrift fra min barndom, der kommer på bloggen i morgen :)

 2. Vibeke says

  Hej!
  Jeg glæder mig meget til at prøve din opskrift!
  Jeg vil bare sige at jeg plejer at dræne min blomkål ved at ligge den på et viskestykke, rulle den til en pølse og så sno vandet ud af den. Synes det er den letteste metode, nu jeg ikke ejer en kartoffelpresser :)
  Jeg er ellers kæmpe fan af din blog og glæder mig altid til at prøve dine opskrifter af!
  Mvh Vibeke

  • Rikke Steenbuch says

   Det kan man ogå sagtens – jeg bruger bare altid både vaskepulver og skyllemiddel, og er ikke vild med tanken om, at rester af disse kommer i min mad :D Men havde jeg et helt rent stykke bomuld, kunne jeg sagtens finde på at teste metoden af :)

 3. Charlotte says

  Den var på højde med den bedste kartoffelmos, som jeg har spist – og jeg har spist meget. Rigtigt meget!!! Jeg gratinerede den med lidt ost og så fik den ellers lov at ledsage marineret fennikel og oksecuvette på tallerkenen. YUM YUM YUM – rigtig fredagsmad

 4. Thomas says

  Beklager. Det her er ikke et hit. Det kan laves ja, men det er ikke en erstatning for en god og lækker kartoffelmos. Hverken smag eller konsistens kan måle sig med den ægte kartoffelmos. Direkte sammenlignet vil jeg give blomkålen 1/2 stjerne.

  Så hellere have en livsstil med en realistisk og fornuftig tilgang til kulhydrater, og så kunne nyde lidt ris eller kartoffelmos ved lejlighed.

  • Rikke Steenbuch says

   Det er helt ok, Thomas – ikke alle har samme smag – og ikke alle er til blomkål :) Jeg spiser skam også kartoffelmos nogle gange – men da jeg selv er vild med blomkålsmosen, sparer jeg i hverdagene gerne de kilo som ryger på, når valget falder på kartofler. Hvide ris, derimod, undgår jeg helst helt, så hellere ekstra grøntsager ;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.