Krydrede LCHF blomkålsfritter

Mine-bedste-lchf-opskrifter-blomkaalsfritter
Blomkålsfritterne her var en idé der kom til mig en sen aften – efter jeg havde tænkt længe over den indre konsistens af en pomfrit! Jeg tænkte at de nok ville falde i god smag hos de fleste – og det gjorde de :)

KRYDREDE LCHF BLOMKÅLSFRITTER
1 bagepladefuld

500 g friske blomkålsbuketter
150 g revet cheddar/gouda-blanding
4 æg
1 dl pofiber
1 tsk pebermix*
1/4 tsk fint salt
1/4 tsk hvidløgspulver*
1/2 tsk løgpulver*
Til drys:
Grillkrydderi**, paprika*, oregano* eller hvad du kan li’

SÅDAN GØR DU
Forvarm din ovn til 200 graders varmluft. Blomkålen renses og deles i mindre buketter. Buketterne skal herefter dampes i en gryde i 10 minutter under låg med 1/2 cm vand eller tildækket i microovn i 10 minutter ved 900w tilsat 1/2 dl vand. Når blomkålen er dampet næsten mør, hældes vandet fra, og blomkålen drænes for vand ved at presse den hårdt i en gammeldags kartoffelpresser – alternativt hældes blomkålen i et dørslag og en stor skål presses ned over – dette dræner dog ikke lige så effektivt, men er bedre end ingenting Hæld herefter den drænede blomkålsmasse i en skål og tag en ekstra skål frem. Æggene deles nu og fordeles med hviderne i den tomme skål og blommerne i skålen med blomkålsmassen – blomkålen skal helst være dampet godt af, så ikke æggeblommerne stivner når de hældes ved blomkålen. Hak derefter osten til fin ostekrymmel. Tilsæt osten til blomkålsmassen sammen med pofiber og krydderierne. Pisk nu blomkålsmassen godt sammen med en elpisker – og tilsæt til sidst de stive hvider og pisk sammen med blomkålsmassen ved laveste hastighed. Dejen er nu færdig og kommes i en sprøjtepose, hvorefter du med en finttakket stjernetip kan sætte et hav af blomkåls-striber på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys fritterne med dit yndlingskrydderi og bag dem på midterste rille ved 200 graders varmluft i ca. 20 minutter – hold øje med dem de sidste 5 minutter, da ovne varmer forskelligt og de helst ikke skal være for mørke – men lige tilpas sprøde

Serveres med mayo eller dit yndlingsdip – også lækre som tilbehør til en god bøf, kyllingelår, burger og lignende – spis dem straks, mens de er varme og sprøde :) Velbekomme :)

*) Jeg brugte den fra Santa Maria.
**) Jeg brugte den fra Urtekram.

Opskriften er oprindeligt udgivet i min facebookgruppe ‘Mine bedste LCHF opskrifter’ – du kan se ekstra vejledningsbilleder, læse kommentarer samt spørgsmål og svar til opskriften her.

 Rikke


Dette indlæg indeholder affiliate links til produkter, som giver bloggen kommission, hvis du køber noget i webshoppen – prisen er stadig den samme for dig – men indtjeningen bidrager til at holde bloggen kørende. Jeg linker altid kun til produkter jeg selv bruger og kan anbefale.

VÆRD AT VIDE
Alle opskrifter fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ er udviklet efter LCHF principperne – dvs. med et lavt indhold af kulhydrater (low carb) og et højere indhold af gode fedtstoffer (high fat) samt uden gluten, gær, sukker, stivelse og unødige tilsætningsstoffer.

LÆS OGSÅ
Hvorfor LCHF?
Hvad er LCHF?
Det må du spise
Det bør du undgå
LCHF madpyramiden
LCHF tallerkenmodellen
Min LCHF kulhydrattabel
Det har jeg i mine køkkenskabe

Du kan følge nyt fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ her:
Den oprindelige facebook gruppe – med mere end 12.500 medlemmer
Den officielle facebookside
Pinterest
Instagram
Bloglovin’

Comments

  1. Pia says

    Lækkert opskrift :-) dog havde jeg svært ved at få sprødheden – kan jeg havde gjort noget forkert?

  2. Rikke Steenbuch says

    Hej Pia :) De bliver ikke knase-sprøde, som friturestegte pomfritter – men dem jeg laver får en god bagt skorpe og er blødere indeni, ligesom ovnbagte fritter :) Hilsner fra Rikke

    • Rikke Steenbuch says

      Hej Britt :) Uh, det ville blive et gæt – for jeg har aldrig prøvet uden osten – men hvis du prøver, så skriv gerne om det blev godt :D

  3. Signe says

    Jeg er ikke på LCHF, men bruger mange af dine opskrifter alligevel, da jeg gerne vil tabe mig.

    Kan disse laves uden pofiber? Eller hvor pofiberen erstattes med et eller andet?

    • Rikke Steenbuch says

      Hej Signe :) Jeg har ikke prøvet, så jeg må være dig svar skyldig – pofiber er ret unikt i sin mel-struktur – og mig bekendt findes der ikke noget der rigtig ligner på LCHF. Men man kan altid forsøge med en af de affedtede meltyper, f.eks. affedtet mandelmel eller affedtet sesammel – hvis du prøver, så skriv gerne om det blev godt :)

      • says

        Hej :D

        Jeg lavede dem uden profiber, i mangel herpå. Jeg blendede istedet alm. mandler med skal. Jeg skulle bruge ca. 1,5 dl for at få en god konsistens. De blev helt perfekte! Afgjort et hit herhjemme!

        Simone
        Microcut.dk

    • Rikke Steenbuch says

      Jeg har købt mit i føtex – det er et Santa Maria krydderi, så tror man vil kunne få det i de fleste større kæder som f.eks. Bilka og lignende :)

  4. says

    Det er jo lidt af en omstændig proces at lave blomkålsfritter når kun man er én der spiser dem – så tænker at fryse dem ned. Men hvad tror du fungerer bedst? At man bager dem og fryser ned eller laver blomkålsmassen, fryser den ned og så laver fritterne med sprøjtepose når massen er tøet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.