LCHF tallerkenmodellen

Mine-bedste-lchf-opskrifter-tallerkenmodellenPå LCHF handler det om at mærke efter – og spise når man er sulten – og stoppe når man er mæt.

Det optimale er 3 måltider om dagen, når man at blive sulten mellem måltiderne kan det være tegn på, at man enten har spist for lidt mad samlet set – eller får for lidt af de gode fedtstoffer, som er dem der giver mætheden.

En tommelfingerregel siger, at man på LCHF bør tilstræbe en daglig fordeling på 5% kulhydrat, 15% protein, 80% fedt, afhængig af om man ønsker at opnå vægttab eller lever LCHF mere liberalt, kan disse tal svinge.

I starten spiste jeg selv alt for meget mad, men det tilpassede sig hen over tid, efterhånden som jeg lærte at lytte til min krop – og stoppe med at spise når jeg egentlig var mæt, ikke overmæt.

Hvor meget mad man har brug for, afhænger også af flere ting – bl.a. hvor fysisk aktiv man er – og det her lyder lidt fjollet: Det har også betydning hvor stor man er – en lille spinkel dame på 1,49 cm har helt naturligt brug for mindre mad end en fysisk robust mand på 1,95 cm.

Jeg har fundet ud af, at jeg mængdemæssigt oftest spiser 2 håndfulde mad til morgenmad, 1-2 håndfulde mad til frokost og 2-3 håndfulde mad til aftensmad.

Min tallerkenmodel herover illustrerer den anbefalede fordeling af maden på LCHF: Halvdelen af tallerkenen skal være grønt, inden for max-5-gram-reglen, og den anden halvdel fordeles med 1/4 fedt og 1/4 protein.

Husk at drikke vand – helst 1,5 til 2 liter om dagen :)

 Rikke

VÆRD AT VIDE
Alle opskrifter fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ er udviklet efter LCHF principperne – dvs. med et lavt indhold af kulhydrater (low carb) og et højere indhold af gode fedtstoffer (high fat) samt uden gluten, gær, sukker, stivelse og unødige tilsætningsstoffer.

LÆS OGSÅ
Hvorfor LCHF?
Hvad er LCHF?
Det må du spise
Det bør du undgå
LCHF madpyramiden
Min LCHF kulhydrattabel
Det har jeg i mine køkkenskabe

Du kan følge nyt fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ her:
Den oprindelige facebook gruppe – med mere end 12.500 medlemmer
Den officielle facebookside
Pinterest
Instagram
Bloglovin’