Boller i karry på den fede måde

Mine-bedste-lchf-opskrifter-boller-i-karry-paa-den-fede-maade
I virkeligheden har jeg aldrig været særlig vild med boller i karry – og jeg havde derfor heller aldrig gættet på, at årets første opskrift fra min side skulle blive BOLLER I KARRY! Og så var det oven i købet min første gang – men absolut ikke den sidste, var hele familien enige om :)

Nu da det var første gang jeg skulle prøve at lave boller i karry – og så oven i købet også lave opskriften om til LCHF samtidig – spurgte jeg min svigermor til råds, og fik et rigtig godt tip: At koge kødbollerne i bouillonvand … mmm, hvor de smager – og sikke en sovs der efterfølgende kommer ud af det!

Karrysovsen er dejlig cremet og mild i smagen, så selv vores lille datter bad om mere … selvom hun havde nået at spise 4 kødboller, inden de røg i sovsen :)

Opskriften får du her:

BOLLER I KARRY PÅ DEN FEDE MÅDE (LCHF)
Til 4-5 personer / 18 mellemstore kødboller

Til kødbollerne:
500 g hakket kalv og flæsk
1 stort eller 2 små løg
2 hele æg str. M/L
75 g revet ost*
1/2 tsk fint sort peber
1 tsk fint salt
2 tsk grøn HUSK (loppefrøskaller)

Til sovsen:
8 dl vand
1 tern hønsebouillon
1-2 tern grøntsagsbouillon (smagen er kraftig ved 2 tern, så start med kun 1 tern først)
50 g smør
1,5 tsk karry
1 tsk mango karry
500 g Philadelphia neutral flødeost
1 spsk Sukrin Gold (kan evt. udelades)
1 dl fløde (eller mere, hvis man ønsker en tyndere sovs)
Evt. salt og peber

SÅDAN GØR DU
Sæt 8 dl vand over til kogning, tilsat 1 tern hønsebouillon og 1 tern grøntsagsbouillon. Hak løgene fint og rør derefter alle ingredienserne til kødbollerne grundigt sammen i en skål – hak evt. ostestrimlerne til fint smulder, inden osten tilsættes farsen – eller pisk osten ind i farsen med elpisker osten til den er rørt godt ind. Form herefter kødbollerne og læg dem i det kogende bouillonvand. Kog kødbollerne i 15-20 minutter imens sovsen og tilbehøret laves klar.

Smelt smørret i en gryde eller sauterpande og tilsæt karry – når karryen er ristet kort, tilsættes flødeosten sammen med lidt af kogevandet. Rør indtil flødeosten er helt smeltet og sovsen er jævn – når kødbollerne føles faste ved tryk, hældes resten af kogevandet ved sovsen og røres igennem. Lad derefter sovsen simre i yderligere 10 minutter – gerne længere (sovsen vil blive tykkere og kraftigere i smagen, nu længere den simrer) – og smag derefter til med enten det sidste tern grøntsagsbouillon, hvis man ønsker en kraftfuld smag, eller evt. blot med salt og peber, hvis man syntes sovsen allerede har en fin smag. Jeg tilsatte til slut også 1 spsk Sukrin Gold, da lidt sødme giver en god ’rund’ smag til sovsen – dette kan man evt. undlade. Når sovsen er smagt til, hældes den over i gryden med kødbollerne og røres let rundt for at fordele sovsen.

Serveres med lynstegte blomkålsris** og lynkogte broccolibuketter*** samt med et drys pebermix på toppen til de voksne :) Velbekomme :)

TIP 1: Er du, som mig, ikke god til at forme kødboller, så kan de med fordel formes med en såkaldt mekanisk iskugleske – det har den fordel, at de bliver helt runde og lige store alle sammen – et trick jeg også ofte benytter, når jeg bager boller!

TIP 2: Nu man er i gang, kan man med fordel lave dobbelt-portion af farsen til kødbollerne – det er nemlig den samme jeg laver frikadeller af, blot med lidt grønt i også – opskriften kan du se HER.

*) Jeg brugte mozzarella, men vil næste gang prøve med Klovborg Mellemlageret 45+, da der er <0,5 g kulhydrat i pr. 100 gram.
**) Opskriften på lynstegte blomkålsris ligger som kommentar til billedet i linket her – dog her vist som ’tricolore’ – dvs. 3 farvet ’ris-mix’:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152396830460808&set=o.305070662928445&type=3&theater
***) Broccoli bliver helt fantastiske, hvis du koger en grydefuld vand – tager gryden af varmen når vandet koger, tilsætter lidt salt og kommer de små rensede broccoli-buketter i vandet i 2-3 minutter (uden vandet får lov at koge videre) eller længere tid, hvis man vil have dem mere bløde – også et godt tip fra svigermor :)

Opskriften er oprindeligt udgivet i min facebookgruppe ‘Mine bedste LCHF opskrifter’ – du kan læse tidligere kommentarer, spørgsmål og svar til opskriften her.

 Rikke


Dette indlæg indeholder affiliate links til produkter, som giver bloggen kommission, hvis du køber noget i webshoppen – prisen er stadig den samme for dig – men indtjeningen bidrager til at holde bloggen kørende. Jeg linker altid kun til produkter jeg selv bruger og kan anbefale.

VÆRD AT VIDE
Alle opskrifter fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ er udviklet efter LCHF principperne – dvs. med et lavt indhold af kulhydrater (low carb) og et højere indhold af gode fedtstoffer (high fat) samt uden gluten, gær, sukker, stivelse og unødige tilsætningsstoffer.

LÆS OGSÅ
Hvorfor LCHF?
Hvad er LCHF?
Det må du spise
Det bør du undgå
LCHF madpyramiden
LCHF tallerkenmodellen
Min LCHF kulhydrattabel
Det har jeg i mine køkkenskabe

Du kan følge nyt fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ her:
Den oprindelige facebook gruppe – med mere end 12.500 medlemmer
Den officielle facebookside
Pinterest
Instagram
Bloglovin’

Comments

  1. Stella says

    Jeg har aldrig kunnet fordrage boller i karry, men jeg må indrømme, at din opskrift frister! Fin idé med bouillon til kødbollerne…

    • Rikke Steenbuch says

      Hehe, boller i karry var heller ikke min livret som barn – måske fordi karryen har været for dominerende – derfor er min egen version her også meget mild i smagen :)

  2. says

    Jeg har netop denne opskrift på madplanen til på lørdag – det glæder jeg mig til! Du tager så flotte billeder, Rikke, det kan inspirere til det meste :D

    • Rikke Steenbuch says

      Spændende, ved jo du elsker karry, så glæder mig til at høre hvad du syntes :D Og tak, jeg øver mig med det der fotografering – det er næsten en lige så stor fornøjelse for mig som selve maden :D

  3. says

    Kære Rikke

    Jeg elsker boller i karry med blomkålsris – og sjovt nok, skal manden og jeg have det i aften. Jeg tog en bøtte med hjemmelavede kødboller op fra fryseren – og så er det jo nærmest fast food, når det kun er sauce og ris, der skal laves.
    Tak for altid dejlig inspiration – og skønne billeder.

    Og rigtig god weekend.

    Kh Kathe

    PS Igår lavede jeg kanelsnegle muffins med udgangspunkt i din mazarinkage opskrift. De blev virkelig gode – så også mange tak for dén :-)

    • Rikke Steenbuch says

      Sikke en god idé, Kathe – jeg har aldrig været ret god til mad fra fryseren – men du har da lige inspireret til at jeg vil prøve at lave 4-dobbelt portion næste gang :) For ja, det er da langt nemmere når maden er lige til at varme og man kun mangler tilbehøret :) Har også lige set dine kanelsneglemuffins, de ser virkelig lækre ud! :)

  4. Henriette says

    Hej Rikke,
    Jeg har lige for anden gang lavet karrysausen, men da jeg lavede en mindre portion end opskriften kom jeg til at bruge alt for meget karry så den blev lige i overkanten stærk har du et trick til hvordan jeg kan mildne den?

  5. Annika says

    Det ser rigtig lækkert ud, men synes ikke lige jeg kan finde opskriften på dine blomkålsris :(

    • Rikke Steenbuch says

      Hej Christina :) Det vil jeg tro, at du sagtens kan, uden at ændre på noget i opskriften ellers :) Hilsen Rikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *