MIN LCHF KULHYDRATTABEL

Som ny på LCHF kan det være svært at gennemskue hvilke råvarer der er ok. Da jeg selv startede på denne livsstil undersøgte jeg altid råvarernes kulhydratindhold på www.foodcomp.dk, som er DTU Fødevareinstituttets Fødevaredatabank – og det er de tal jeg har brugt her i min LCHF kulhydrattabel.

MAX-5-GRAM-TOMMELFINGERREGLEN
På low carb kost er det vigtigt at vælge råvarer med lavt kulhydratindhold. Kigger man på varedeklarationer, er det de tilgængelige kulhydrater man skal kigge på, også kaldet nettokulhydrat – der er kostfibrene nemlig trukket fra. Kroppen kan ikke omdanne fibrene og de tæller derfor ikke med. På LCHF bør en fødevare makimalt indeholde 5 g nettokulhydrat pr. 100 g – særligt hvis man ønsker vægttab.

VÆRD AT VIDE OM BEREGNINGSMETODER
Kulhydratindholdet er beregnet ud fra gennemsnitsværdier, da tallene varierer bl.a. afhængig af årstid, om produktet er råt eller tilberedt – og også om råvaren er dansk eller udenlandsk. Tager man udgangspunkt i f.eks. blomkål, indeholder rå dansk blomkål kun 1,8 g nettokulhydrat, hvor en udenlandsk version til sammenligning indeholder 2,5 g nettokulhydrat – og indholdet topper hvis der er tale om dybfrost, hvor indholdet er hele 3,7 g nettokulhydrat. Man bør derfor tjekke tilgængelige varedeklarationer fra gang til gang.

KULHYDRATTABELLEN SOM INSPIRATION TIL MADPLANEN
Tal er tørre – det er meget mere inspirerende at SE de skønne grøntsager – og jeg har derfor lavet min helt egen kulhydrattabel MED BILLEDER, som du kan se herunder. Råvarerne er stillet op så tabellen starter mest det laveste kulhydratindhold – til slut har jeg medtaget enkelte råvarer med mere end 5 g nettokulhydrat – så kan man selv vurdere om man vil bruge dem i begrænsede mængder, f.eks. som smagsgivere eller pynt. Tallene er henholdsvis det totale indhold af kulhydrat pr. 100 g og i parentes nettokulhydrat.

Billederne gør kulhydrattabellen til god inspiration til madplanen – håber du også vil få glæde af den :)

 Rikke

Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel broendkarse       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel karse       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel romaine salat

Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel radise       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel agurk       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel spinat

Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel purloeg
       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel champignon       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel kantarel
Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel squash zucchini       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel iceberg salat       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel kinakaal

Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel romanesco       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel kinaradise       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel asparges hvide
Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel aubergine       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel knudekaal glaskaal       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel julesalat

Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel hovedsalat      Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel groenne boenner       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel peberfrugt groen

Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel spidskaal       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel blomkaal       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel fennikel

Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel savoykaal       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel rabarber       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel asparges groenne

Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel bladselleri       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel boennespirer       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel broccoli

Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel graeskar       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel groenkaal       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel citron

Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel tomater       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel selleri blade       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel knoldselleri

Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel peberfrugt roed       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel roedkaal       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel hvidkaal

Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel foraarsloeg       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel artiskok       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel porre
Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel rosenkaal       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel bambusskud       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel avocado

Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel gulerod       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel groenne aerter       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel loeg

Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel koervel       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel ingefaer       Mine bedste lchf opskrifter kulhydrat tabel hvidloeg

De angivne tal stammer fra www.foodcomp.dk. Min kulhydrattabel må gerne deles via link til siden – men vær sød ikke at kopiere mine tekster og billeder :) Læs evt. mere om ophavsretten her.

VÆRD AT VIDE
Alle opskrifter fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ er udviklet efter LCHF principperne – dvs. med et lavt indhold af kulhydrater (low carb) og et højere indhold af gode fedtstoffer (high fat) samt uden gluten, gær, sukker, stivelse og unødige tilsætningsstoffer.

LÆS OGSÅ
Hvorfor LCHF?
Hvad er LCHF?
Det må du spise
Det bør du undgå
LCHF madpyramiden
LCHF tallerkenmodellen
Det har jeg i mine køkkenskabe

Du kan følge nyt fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ her:
Den oprindelige facebook gruppe – med mere end 12.500 medlemmer
Den officielle facebookside
Pinterest
Instagram
Bloglovin’