Millionbøf som min mor lavede den

Mine-bedste-lchf-opskrifter-mors-millionboef-med-blomkaalsmos
Det her er millionbøf som min mor lavede den – nu laver jeg den til min mor – og til min mand, mine børn og mange flere, som alle ELSKER den!

Vi kalder den ‘Mors Millionbøf – og den er perfekt LCHF – opskriften får du her:

MORS MILLIONBØF
(4 personer)


500 g hakket oksekød
2 store løg
50 g smør
4 dl tomatpuré*
4 dl vand
1-2 tsk karry**
1-2 tsk fint salt***
Evt. lidt kulør

Smelt smørret og hak løgene fint. Når smørret er bruset af, tilsættes samtidig både kød og løg – dvs. at løgene ikke skal svitses først. Steg kød og løg, indtil kødet er godt brunet – rør rundt undervejs, så ikke kødet sætter sig i klumper, men bliver helt fintdelt ‘fars-krymmel’. Tilsæt så tomatpuré, vand, halvdelen af karryen og halvdelen af saltet i retten. Lad den koge op, og lad den derefter simre i 10-15 minutter. Smag til sidst til med den sidste halvdel af karryen og den sidste halvdel af saltet – millionbøffen er kendt for sin kraftfulde smag, men den skal naturligvis ikke være hverken for salt eller for stærk Tilsæt evt. til sidst et par dråber kulør, hvis man er vant til en brun millionbøf.

Server Mors Millionbøf med den gode LCHF blomkålsmos (opskriften finder du HER) – og lav nu rigeligt … man vil altid have en portion mer’ :) Velbekomme :)

*) Jeg bruger den tomatpuré fra Beauvais, som ikke indeholder tilsat sukker.
**) Afvent med at tilsætte den sidste tsk karry, til du smager millionbøffen til til sidst – den skal være kraftfuld i smagen, men ikke for stærk. Den bliver stærkere hvis man spiser rester på 2. dagen, og er den blevet for stærk, kan den evt. tyndes op med lidt fløde.
***) Afvent med at tilsætte den sidste tsk salt, til du smager millionbøffen til til sidst – den skal være kraftfuld i smagen, men ikke for salt – den sidste del af saltet skal derfor altid tilsættes til sidst, idet jo længere tid maden står på komfuret, jo mere salt bliver den. Er den blevet for salt, kan den evt. tyndes op med lidt fløde.

TIP: Lav dobbelt portion og frys resterne ned – så er der nem og lækker aftensmad en anden gang :)

Opskriften er oprindeligt udgivet i min facebookgruppe ‘Mine bedste LCHF opskrifter’ – du kan læse kommentarer, spørgsmål og svar til opskriften her.

 Rikke


Dette indlæg indeholder affiliate links til produkter, som giver bloggen kommission, hvis du køber noget i webshoppen – prisen er stadig den samme for dig – men indtjeningen bidrager til at holde bloggen kørende. Jeg linker altid kun til produkter jeg selv bruger og kan anbefale.

VÆRD AT VIDE
Alle opskrifter fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ er udviklet efter LCHF principperne – dvs. med et lavt indhold af kulhydrater (low carb) og et højere indhold af gode fedtstoffer (high fat) samt uden gluten, gær, sukker, stivelse og unødige tilsætningsstoffer.

LÆS OGSÅ
Hvorfor LCHF?
Hvad er LCHF?
Det må du spise
Det bør du undgå
LCHF madpyramiden
LCHF tallerkenmodellen
Min LCHF kulhydrattabel
Det har jeg i mine køkkenskabe

Du kan følge nyt fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ her:
Den oprindelige facebook gruppe – med mere end 12.500 medlemmer
Den officielle facebookside
Pinterest
Instagram
Bloglovin’

 

 

Comments

  1. Kathrine says

    Hvor lækkert! Lavede blomkålsmosen i aften og er fuldstændig solgt :-) Tror den står på rester i morgen, men denne gang med millionbøf – TAK for de lækreste opskrifter. Kærlig hilsen Kathrine

    • Rikke Steenbuch says

      Velbekomme, Kathrine – det gør mig så glad, når andre også kan få glæde af opskrifterne – håber du også blev glad for millionbøffen :) Hilsner fra Rikke

  2. Fie says

    Hejsa!
    Mig og min veninde lavede millionbøf opskiften med blomkålsmosen i aften. Siden jeg ikke kan lide den flydende konsistens på millionbøf, så lavede jeg præcis som opskriften sagde, men undværede bare vandet. Både kødet og blomskålsmosen smagede FANTASTISK! Vi kunne slet ikke stoppe med spise, og sidder nu med meeeget fuld mave og har allerede avtalet at lave den igen i weekenden.

    TAK for super lækker mad!

    Vh,
    Fie

    • Rikke Steenbuch says

      Haha, det kender jeg godt det der med ikke at kunne stoppe med at spise den millionbøf – jeg serverede den engang til en fødselsdag … gæsterne syntes tydeligvis, at det var noget lidt mystisk noget at byde på … men kun lige indtil de havde smagt det :D De fleste skulle lige have en portion mere ;) Og velbekomme, dejligt du skrev, Fie :) Hilsner fra Rikke

  3. Stina kondrup says

    Hej kusine ja nu prøver jeg blomkålssuppe og kødsauce i aften til os alle her hjemme så må vi se

    • Rikke Steenbuch says

      Hej kusine! Er spændt på om I kan li’ den – det tror jeg I kan – Momse kunne i hvert fald :) Knus

  4. Fie says

    Hejsa!
    Jeg er nødt til at skrive igen! Eeeeelsker denne millionbøf opskrift, så jeg prøvede igen at lave den præcis som opskriften siger og så puttede jeg en lille smule mornaysauce i, og så i et ovnfast fad med lasagne plader og det blev den bedste lasagne nogensinde!
    Så 1000 tak igen igen for denne opskrift :-)

    Vh,
    Fie

  5. Camilla says

    Den millionbøf er også super lækker med en masse mozzarella og parmesan ost i :P

    • Rikke Steenbuch says

      Godt tip, Camilla :) Jeg har bare kendt den samme opskrift, siden jeg var barn, så for mig er det helt forkert, hvis ikke den smager som den plejer :D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.