Du søde FiberSirup – velkommen til mit køkken

Mine-bedste-lchf-opskrifter-sukrin-fibersirup
Sukrin kalder disse her to for en verdensnyhed – og jeg må give dem ret! Endelig en sundere sirup, der ikke har en bismag, som man ellers kan opleve med andre naturlige sødningsprodukter – de her smager VIRKELIG SKØNT – begge to! Og som et ekstra plus, er FiberSirup fuld af nyttige plantefibre! Ikke så tit det kan siges om søde sager :)

Sukrin har lanceret den nye sunde FiberSirup i to varianter:

SUKRIN FIBER SIRUP CLEAR – er en klar sirup med en sødningsgrad på 60% i forhold til alm. sukker. Indeholder hele 70 g fiber og kun 5 g sukkerarter samt kun 5 g kulhydrat pr. 100 g (kan købes HER)

SUKRIN FIBER SIRUP GOLD – er en lækker mørk variant, der søder 1:1, og hvor der er tilsat en lille mængde maltekstrakt og stevia, som giver en fyldig smag og sødme. Indeholder hele 70 g fiber og kun 5 g sukkerarter samt kun 6 g kulhydrat pr. 100 g (kan købes HER)

Begge varianter rummer et skyhøjt antal kostfibre, og et meget lavt antal kulhydrater, og er derfor et sundere alternativ til bl.a. honning og almindelig sirup, som pga. kulhydraterne ikke går hånd i hånd med LCHF.

Jeg har allerede en masse idéer til anvendelse af Fiber Sirup i både nye og eksisterende opskrifter – bl.a. spiste jeg til morgen den mørke på mine hurtige crepes pandekager – og i aftes rørte jeg en lækker marinade sammen til pensling af kalvesteaks på grillen – det smagte så englene næsten sang!

Derudover vil Sukrin Fiber Sirup gøre sig godt:

 • som topping med bær og nødder over græsk yoghurt
 • som sødning i min morgengrød
 • som sødning i flødeisen
 • som sødning i kager
 • som bageingrediens i kiks, cookies og barer

Ud over sødningen og en god portion fibre, giver de nye FiberSirupper – ifølge Sukrin.com – en blød kerne og sprød yderside, når de bruges som bageingrediens. Jeg har dog endnu ikke nået at teste de lovende forlydender :)

De nye FiberSirup indeholder væsentlig færre af – nærmest alting – i forhold til f.eks. Yacon sirup, som er meget kendt inden for LCHF – og er samtidig også billigere end nævnte. Herunder har jeg indskrevet tallene fra deklarationerne til sammenligning:

YACON SIRUP – næringsindhold pr. 100 g
344,2 kcal
85,6 g kulhydrat (!!!)
0,2 g fedt
0 g protein
(sukkerarter og kostfibre ej oplyst)

FIBERSIRUP CLEAR – næringsindhold pr. 100 g
160 kcal
0 g fedt
5 g kulhydrat
0 g protein
5 g sukkerarter
70 g kostfiber

FIBERSIRUP GOLD – næringsindhold pr. 100 g
161 kcal
0 g fedt
6 g kulhydrat
0 g protein
5 g sukkerarter
70 g kostfiber

Alt i alt kun godt på godt at sige om mine 2 nye søde favoritter :)

OG HVOR KAN DE SÅ KØBES?
Jeg købte mine 2 nye Sukrin FiberSirup hos www.lchfbutikken.dk – du finder FiberSirup Clear HER og FiberSirup Gold HER – og som altid, når jeg handler hos LCHF Butikken, blev de leveret fra dag til dag – et ekstra plus, når man bestiller lækkerier der er svære at vente på :D

 Rikke


Dette indlæg indeholder affiliate links til produkter, som giver bloggen kommission, hvis du køber noget i webshoppen – prisen er stadig den samme for dig – men indtjeningen bidrager til at holde bloggen kørende. Jeg linker altid kun til produkter jeg selv bruger og kan anbefale.

VÆRD AT VIDE
Alle opskrifter fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ er udviklet efter LCHF principperne – dvs. med et lavt indhold af kulhydrater (low carb) og et højere indhold af gode fedtstoffer (high fat) samt uden gluten, gær, sukker, stivelse og unødige tilsætningsstoffer.

LÆS OGSÅ
Hvorfor LCHF?
Hvad er LCHF?
Det må du spise
Det bør du undgå
LCHF madpyramiden
LCHF tallerkenmodellen
Min LCHF kulhydrattabel
Det har jeg i mine køkkenskabe

Du kan følge nyt fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ her:
Den oprindelige facebook gruppe – med mere end 12.500 medlemmer
Den officielle facebookside
Pinterest
Instagram
Bloglovin’

Comments

 1. says

  De lyder spændende, kunne være man skulle give dem et skud. Jeg har dog lige en kommentar vedr. yaconsiruppen – selv om den tilsyneladende har et højt kh-indhold, skal du huske, at de kulhydrater er af en type, som ikke kan optages af kroppen, og som derfor ikke hæver blodsukkeret. Det ser derfor umiddelbart værre ud, end det faktisk er ;)

 2. Sanne Ebsen says

  Hejsa,
  Jeg synes ikke at kunne få ovenstående link til at fungere. Der dukker kun et billede op når man trykker på linket og så sker der ikke mere. Sig endelig hvis det er mig der gør noget forkert :)
  Vh. Sanne

  • Rikke Steenbuch says

   Hej Sanne :) Jeg tør ikke sige, hvad der kan være gået galt – her virker det fint. Nogle gange, kan det være internettet, som driller lidt ;)

 3. says

  Fine billeder og tekst! :)
  Har selv afprøvet Sukrin Fiber Sirup Gold og synes godt jeg kan smage forskel. Men jeg indrømmer gerne, at jeg er ret positiv overrasket over, hvor tæt FiberSirup kommer på den originale sirup smag, dog er der en forventelig smagsforskel synes jeg. jeg synes FiberSirup ladskiller sig ved, at være mere syrlig og minder mig faktisk lidt om sød lakrids. :)

  De bedste hilsner og smil
  Samantha

  • Rikke Steenbuch says

   Tusind tak :) Jeg plejer ellers at spotte den mindste smag af lakrids – og spiser af samme årsag ikke sødemidler med Stevia – men med disse, syntes jeg, at Sukrin har ramt en rigtig god smag :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.