MIG & MADEN

Måske kender du mig allerede fra min facebook gruppe ’Mine bedste LCHF opskrifter’.

Gruppen blev i sin tid til nærmest ved et tilfælde – da jeg startede på LCHF, besluttede jeg mig hurtigt for at samle alle mine madbilleder ét sted, så jeg ikke skulle lede efter dem i min allerede overfyldte mobil, hvis jeg senere skulle komme til at manglede inspiration.

Gruppens eneste medlemmer var min mand og min mor – indtil den første medlemsanmodning til min store overraskelse end dag tikkede ind. I skrivende stund har gruppen, helt uvirkeligt for mig, rundet 8.000 medlemmer! Det er på alle måder uventet og fantastisk :D

Jeg hedder Rikke Steenbuch og er 39 år. Til daglig arbejder jeg som grafisk designer – og i min sparsomme fritid eksperimenterer jeg med LCHF, som jeg tester af på min meget tålmodige mand og vores 2 modige børn.

At jeg nu er blevet madblogger er et overraskende sammenfald af interesser. Mad har altid interesseret mig i høj grad, faktisk kunne man nok kalde mig ’kogebogsaholic’ inden LCHF kom ind i mit liv – men jeg havde aldrig timer nok i døgnet til at lave mad, så det blev købt færdigt. Nu laver jeg det selv!

Første gang jeg læser om LCHF er også i en kogebog, da jeg køber Jane Faerbers 2 bøger ’Mæt & Glad’ og ’Mæt & Slank’. Og herefter tog det hele en drejning – for oftest var maden i de kogebøger jeg læste rigtig nok smuk – men LCHF var jo mad som jeg rent faktisk havde lyst til at lave … hvor det var ok at spise 2 dl sovs til!

Jeg tror kun det blevet til 3-4 opskrifter jeg nåede at prøve – og så stødte jeg på en opskrift, som ikke ville lykkes for mig – en microovnsbolle! Hele 7 forsøg gav jeg den og ALLE mislykkes. Stædig som jeg er, tænke jeg: Det MÅ kunne gøres bedre. Og så gik jeg i gang med mit første eksperiment – at bage dejen på en stegpande i stedet for i microovnen – og det endte til min store glæde som pandebrødet.

Opfinderen i mig tog derefter overhånd og der tænkes nu opskrifter både dag og nat.

I starten brændte jeg for brød og kager – og det blev til en del forskellige opskrifter. Nu har grøntsagerne mit fokus – mange jeg aldrig før har smagt, som skal prøves af på alverdens nye måder.

Kommer tid, kommer nye spændende opskrifter på bloggen – og jeg glæder mig!

 Rikke

Du kan følge nyt fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ her:
Den oprindelige facebook gruppe – med mere end 12.500 medlemmer
Den officielle facebookside
Pinterest
Instagram
Bloglovin’

LÆS OGSÅ
Hvorfor LCHF?
Hvad er LCHF?
Det må du spise
Det bør du undgå
LCHF madpyramiden
LCHF tallerkenmodellen
Min LCHF kulhydrattabel
Det har jeg i mine køkkenskabe