’Guuud, er du gravid?’
‘Hehe, nej … jeg er bare oppustet’ … har jeg smilende måttet forsikre – så mange gange, at jeg end ikke tør sætte tal på. Og indrømmet, ser jeg selv en kvinde med sådan en mave, tænkter jeg et øjeblik det samme. Men jeg spørger ikke … for jeg ved at sandsynligheden for, at hun IKKE er gravid, men ’bare’ oppustet, er der.
Måske kender du selv til oppustet mave – eller kender én som har det – for det er et udbredt problem blandt kvinder, og måske i virkeligheden også blandt mænd, når man først begynder at se sig omkring. Hos mænd er det måske i en eller anden grad bare mere accepteret?
Oftest diagnosticeres det som ’irritabel tyktarm’ – en etiket jeg også er blevet påklistret – som jeg senere har fundet ud af bliver brugt, når lægerne ikke kan finde forklaringen på oppustetheden.
Efter 17 år – og utallige lægeundersøgelser – er jeg nu ENDELIG selv sluppet af med min evigt oppustede ’gravide’ mave. Takket være LCHF.
Overalt pibler det frem med glade succeshistorier om LCHF – og jeg selv skriver en af dem – alligevel bliver man ofte mødt med løftede bryn eller det der er værre, når talen falder på LCHF. Og til det kan jeg bare svare én ting: For mig er det rigtigt.
Ud over den forsvundne mave, har LCHF bragt flere gode ting med sig:
- Ingen dårlig samvittighed over tandsmør, flødesovs og chokolade
- Smag for grøntsager
- Nysgerrighed efter at smage nyt
- Lyst til at lave mad
- Mere energi – særligt om eftermiddagen og efter aftensmaden
- Drikker vand hver dag
- Mindre vand i kroppen
- Vægttab
- Renere hud
- Bedre søvn
- Bedre humør
Derudover har jeg lært at lytte mere opmærksomt til min krops signaler – jeg har altid kun spist, når jeg rent faktisk var sulten – og ikke bare fordi klokken var 7, 12 eller 18. Men førhen havde jeg sværere ved at stoppe, inden jeg havde nået at spise alt for meget. Ikke fordi jeg spiste for hurtigt, som problemet ellers kunne have været. Nej, jeg har altid spist langsomt, men syntes måske lidt for ofte, at jeg liiiiige kunne spise lidt mere – enten fordi det smagte godt eller fordi det ville være synd at smide en rest ud.
Nu stopper jeg med at spise, når jeg er mæt. Og rester spiser jeg nu med største glæde til morgenmad eller frokost – så spares der både madspild, penge og arbejdet med madpakken :)
Vil du vide mere om LCHF, kan du kigge med her: Hvad er LCHF?
Fordelene er mange – og har du først prøvet LCHF, er der stor sandsynlighed for du bliver glad for det!
★ Rikke
VÆRD AT VIDE
Alle opskrifter fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ er udviklet efter LCHF principperne – dvs. med et lavt indhold af kulhydrater (low carb) og et højere indhold af gode fedtstoffer (high fat) samt uden gluten, gær, sukker, stivelse og unødige tilsætningsstoffer.
LÆS OGSÅ
Hvorfor LCHF?
Det må du spise
Det bør du undgå
LCHF madpyramiden
LCHF tallerkenmodellen
Min LCHF kulhydrattabel
Det har jeg i mine køkkenskabe
Du kan følge nyt fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ her:
Den oprindelige facebook gruppe – med mere end 12.500 medlemmer
Den officielle facebookside
Pinterest
Instagram
Bloglovin’