Nogle er vokset op med grøntsager – jeg var så heldig at vokse op med mazarinkage – og her er mit bud på en sundere version :)
Barndommens mazarinkage goes LCHF :)
KAGEN
6 æg
1,5 dl fløde
200 g smeltet smør
5 spsk Sukrin Gold
1,5 dl kokosfibermel (Affedtet kokosmel)
1,5 dl finthakket mandelmel (med brun skal)
1,5 tsk bagepulver
1,5 spsk mandelessens
CHOKOLADE GLASUR*
6 spsk cacaopulver
6 spsk Sukrin melis
12 tsk koldt vand (vurder undervejs, så den ikke bliver for tynd)
ELLER CHOKOLADE GANACHE*
100 g chokolade 70%
3/4 dl fløde
25 g smør
PYNT
Hakkede mandler (med brun skal)
SÅDAN GØR DU
Opvarm ovnen til 150 graders varmluft. Pisk æg, fløde og smeltet smør sammen. Tilsæt resten af ingredienserne og pisk dejen grundigt, indtil den får en lidt tykkere konsistens. Hæld dejen i en form smurt med smør – jeg brugte en rund silikoneform på 22 cm i diameter. Bages i ca. 50 min., afhængig af kagens højde (en højere kage skal have længere tid, og en fladere kage skal have kortere tid) eller indtil kagen er gennembagt og let gylden – hold øje med den de sidste 10 minutter, så ikke den bliver for mørk, da ovne varmer forskelligt. For at teste om kagen er færdigbagt, kan du stikke en træ-tandstik ned i midten af kagen – hvis ikke dejen hænger fast, er kagen færdig. Når kagen er kølet af, blandes glasuren og smøres på, hvorefter kagen pyntes.
TIP: Opbevar kagen på køl, så holder den længere – eller skær den ud i stykker og frys ned til en anden god gang :) Velbekomme :)
*) Sukrin Melis kan have en lidt kold smag – hvis ikke man er til det, kan man i stedet vælge at overtrække kagen med chokolade ganache – på dansk kaldet chokoladeovertræk – som består af 100 g 70% chokolade, 3/4 dl fløde og 25 g smør, der smeltes og blandes sammen. Total lækkerhed, men lidt flere kulhydrater :)
Opskriften er oprindeligt udgivet i min facebookgruppe ‘Mine bedste LCHF opskrifter’ – du kan læse kommentarer, spørgsmål og svar til opskriften her.
★ Rikke
Dette indlæg indeholder affiliate links til produkter, som giver bloggen kommission, hvis du køber noget i webshoppen – prisen er stadig den samme for dig – men indtjeningen bidrager til at holde bloggen kørende. Jeg linker altid kun til produkter jeg selv bruger og kan anbefale.
VÆRD AT VIDE
Alle opskrifter fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ er udviklet efter LCHF principperne – dvs. med et lavt indhold af kulhydrater (low carb) og et højere indhold af gode fedtstoffer (high fat) samt uden gluten, gær, sukker, stivelse og unødige tilsætningsstoffer.
LÆS OGSÅ
Hvorfor LCHF?
Hvad er LCHF?
Det må du spise
Det bør du undgå
LCHF madpyramiden
LCHF tallerkenmodellen
Min LCHF kulhydrattabel
Det har jeg i mine køkkenskabe
Du kan følge nyt fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ her:
Den oprindelige facebook gruppe – med mere end 12.500 medlemmer
Den officielle facebookside
Pinterest
Instagram
Bloglovin’
Ditte says
For søren Rikke!!!!
Den bliver jeg jo nødt til at bage i aften!
Det bedste er jo, at det er ting, jeg ALTID har, der skal i..
Lækkert!
Og STORT tillykke med blokken! :D
Rikke Steenbuch says
Tak, Gitte – bare det var mig – jeg kunne ærlig talt også godt det godt bruge sådan et stykke lun mazarinkage med chokoladeovertræk lige nu :D God fornøjelse!
Jane says
Den ser lækker ud!
Hvordan er den ‘dagen derpå’?
Mvh Jane
Rikke Steenbuch says
Den er stadig go’ dagen derpå – men der er den kold, for den skal opbevares i køleskabet – ellers bliver den hurtigt trist, syntes jeg :)
Rav Food says
Sikke en lækker kage. Går det mon an at bage den med affedtet mandelmel?
Og sikke en fin blog, du har fået – stort tillykke.
Bedste hilsner Kathe
Rikke Steenbuch says
Tak, Kathe :D Jeg har ikke forsøgt med affedtet mandelmel, men mon ikke – man kan nok lave den i et utal af varianter – det er min mors gamle opskrift, som jeg har lavet om til LCHF, og den lykkes bare i første forsøg, så jeg nåede ikke at eksperimentere så meget med den :)
Ha´ en dejlig dag,
Rikke
Rav Food says
Hej Rikke
Nu har jeg fået bage dine skønne kager – med malede mandler. Jeg tror alligevel, at det affedtede mel vil gøre kagerne lidt tørre. De blev helt fantastiske med en helt autentisk smag af mazarinkage.
Jeg har lavet lidt ændringer i opskriften og lagt den på min blog (med link til dig, naturligvis).
Så jeg siger mange tak for god inspiration.
Mange hilsner
Kathe
PS I aften skal jeg afprøve dine blomkålsfritter :-)
Rikke Steenbuch says
Hej Kathe, hvor er de blevet fine som små muffins og med de skønne grønne pistacienødder på – sådan nogle har jeg selv ledt efter, men har hver gang været uheldig med at de kun er pletvis grønne og ellers kedeligt brune :D Velbekomme da, vi kommer nok til at inspirere hinanden på skift – blomkålsfritterne tror jeg bliver bedst med varmluft, ha´ en dejlig søndag :) Hilsner fra Rikke
Christina Mattson says
Tak for (endnu) en skøn opskrift! Jeg kan hilse at sige, at man også sagtens kan skære kagen ud i stykker og smide i fryseren, til når man får brug for lidt lækkert til kaffen – det tog den ikke skade af =)
Rikke Steenbuch says
Velbekomme, Christina :D Og tak for reminderen – det ved jeg også der er flere der har prøvet i bloggens facebookgruppe – så det må jeg hellere lige huske at få skrevet ind i opskriften som et godt tip! Jeg har aldrig selv nået at fryse den ned, jeg er nemlig så vild med den, at jeg både spiser den til dessert og morgenmad, når først den er lavet – jeg opbevarer den i køleskabet, og det bliver den kun bedre af, syntes jeg – for jeg elsker kold mazarinkage :D
Mette says
Kan fløde evt erstattes med sødmælk?
Rikke Steenbuch says
Ikke hvis du spiser efter LCHF principperne, desværre – idet der er for meget mælkesukker (kulhydrat) i sødmælken :)
Ida says
Hej Rikke,
Noget gik galt da jeg forsøgte mig med kagen. Mon jeg piskede længe nok, er mit eget bud? Hvor længe vil du tro man skal piske (i min.)?
Den blev ligesom to-delt: mandelmel i bunden og resten over.
Rikke Steenbuch says
Hej Ida, beklager det sene svar – har ikke haft tid til at være forbi bloggen i lang tid :) Jeg har kun oplevet noget lignende, når jeg har udviklet nye opskrifter, og har brugt f.eks. almindelig kokosmel i stedet for affedtet kokosmel – så deler kagen sig og får et lidt ‘flydende’ særskilt lag. Kan du mon have kommet til at bruge almindeligt kokosmel istedet for affedtet?