‘De falske flødekartofler’

Mine-bedste-lchf-opskrifter-de-falske-floedekartofler
Det her er opskriften, som vil få enhver mand (og kvinde) til at elske LCHF! Retten der dufter – og næsten også smager – som flødekartofler, men som indeholder en brøkdel kulhydrater :)

Det er: ‘De falske flødekartofler’ – bedre kendt som ovnbagt fløde/ostegratineret blomkål – toppet med revet ost og tomater!

De er perfekt gæstemad, da selv ikke-LCHF’ere elsker dem, og opskriften får du her:

DE FALSKE FLØDEKARTOFLER
1 stort eller 2 små blomkålshoveder*
3/4 liter fløde 38%
Evt. 200 g Philadelphia Neutral flødeost**
Minimum 1 tsk fint salt og evt. også lidt urtesalt***
Minimum 1/2 tsk stødt peber
Minimum 1 tsk paprika
Topping:
100 g revet mozzarella
1 bakke små tomater – nu mindre og nu mere røde, desto mere smag

SÅDAN GØR DU
Opvarm ovnen til 225 graders varmluft. Rens blomkålshovederne og skær dem i ca. 1 cm tykke store skiver og læg skiverne i et ildfast fad – jeg plejer at få 2 lag ud af sådan en portion – og for hvert lag drysses med salt/peber/paprika. Til slut hældes de 3 kvarte fløde ved, jeg hælder det altid langs kanterne, så ikke krydderierne bliver ‘skyllet’ af blomkålen. Drys herefter revet ost på toppen og fordel de skyllede tomater oven på osten. Bag flødeblomkålen i minimum 45 minutter, gerne 1 time – læg evt. et stykke staniol hen over toppen den første halve time, dette vil forebygge at osten og tomaterne bliver sorte.

Server lækkerheden til et godt stykke kød og med dampede broccolibuketter til – perfekt gæstemad eller bare til fredagshygge :) Velbekomme :)

TIP: Hjemme hos os, spiser mindste-pigen sine flødeblomkål med lidt ketchup på … se det er win-win, når tomater kan få et barn til at spise blomkål :D

*) De 2 små blomkålshoveder jeg brugte vejede ca. 475 g hver.
**) Ønsker man en mere cremet sovs, kan man – inden man hælder fløden ved blomkålen – varme fløden op og smelte flødeosten sammen til en lækker sovs.
***) Jeg brugte 1 tsk Herbamare Urtesalt, ud over alm. fint salt.

 Rikke


Dette indlæg indeholder affiliate links til produkter, som giver bloggen kommission, hvis du køber noget i webshoppen – prisen er stadig den samme for dig – men indtjeningen bidrager til at holde bloggen kørende. Jeg linker altid kun til produkter jeg selv bruger og kan anbefale.

VÆRD AT VIDE
Alle opskrifter fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ er udviklet efter LCHF principperne – dvs. med et lavt indhold af kulhydrater (low carb) og et højere indhold af gode fedtstoffer (high fat) samt uden gluten, gær, sukker, stivelse og unødige tilsætningsstoffer.

LÆS OGSÅ
Hvorfor LCHF?
Hvad er LCHF?
Det må du spise
Det bør du undgå
LCHF madpyramiden
LCHF tallerkenmodellen
Min LCHF kulhydrattabel
Det har jeg i mine køkkenskabe

Du kan følge nyt fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ her:
Den oprindelige facebook gruppe – med mere end 12.500 medlemmer
Den officielle facebookside
Pinterest
Instagram
Bloglovin’

Comments

  1. Annette Posselt says

    Det er min hofret – og den bliver på ingen måde ringere af at smide nogle små stykker gorgonzola ovenpå, hist og pist

    • Rikke Steenbuch says

      Den er så nem og smager SÅ godt – det er en ret, som meget nemt kan blive ens hofret :)

  2. Anne B says

    Hej og mange tak for en skøn opskrift, som reddede mig i dag, da vi skal have en Skøn kalvekotelet og jeg vil gerne have andet end det tradtionelle tilbehør. Uhmm

    KH Anne

  3. Marianne says

    Hvor mange portioner er denne opskrift til ??? Er ret ny i denne verden her :-) Så jeg e v ed at lære at udregne hvor meget jeg får af KH, Fedt, m.m.

    • Rikke Steenbuch says

      Hej Marianne, der er til ca. 4-6 personer, det afhænger af om det er børn eller voksne – og om dem du serverer det for er småtspisende eller meget sultne – og også om du serverer andet tilbehør som f.eks. dampet broccoli til også :) Jeg selv regner ikke på maden, LCHF handler meget om at mærke efter og spise når man er sulten og stoppe når man er mæt – så for man hverken mere eller mindre end kroppen har brug for, så længe det man spiser ligger inden for rammerne af LCHF :) Held og lykke med det! Hilsen Rikke

  4. Maibritt says

    Tak for denne fantastiske opskrift! Jeg spiser ikke efter LCHF principperne, men inspireres gerne af de ofte lækre opskrifter og denne her gik rent ind ved min 30 års fødselsdag. Mums siger jeg bare :-)

    • Rikke Steenbuch says

      Ej, tillykke! Skønt at du havde valgt denne ret – den er altså også super, også selvom man ikke spiser LCHF :)

  5. Naja Minna Andersen says

    Tak! Det er seriøst noget af det bedste, jeg længe har smagt. Jeg lavede med philadelphia og chiliflager. Der skal meget til at imponere min bedre halvdel – det lykkedes :)

    • Rikke Steenbuch says

      Hvor fedt, det er jeg glad for at høre :) Jeg har også gode erfaringer med at også mænd kan li’ LCHF, fordi det simpelthen bare smager SÅ lækkert!

    • Rikke Steenbuch says

      Hej Rita :) Det kan nogle gange ske ved for høje temperaturer, når man blander sovsen inden den skal i ovnen. Ved ikke om det kan være det der er sket? Hilsen Rikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.