LCHF franskbrød med sprød skorpe

Mine-bedste-lchf-opskrifter-franskbroed-med-sproed-skorpe

Troede egentlig ikke det var muligt på LCHF – men jeg har opfundet et franskbrød med SPRØD skorpe – endelig slut med at sukke efter lunt hvidt brød lørdag morgen …

STRIKS LCHF FRANSKBRØD MED SPRØD SKORPE
(1 lille)

3 hele æg
6 æggehvider
250 g revet cheddar/gouda-blanding eller mozzarella*
2 spsk Sukrin Gold
1/2 tsk fint salt
2 spsk gul FiberHusk
1 dl affedtet mandelmel
2 dl pofiber
2 tsk bagepulver
Æg til pensling
Blå birkes til drys

SÅDAN GØR DU
Opvarm ovnen til 175 graders varmluft. Bland så først alle de tørre ingredienser (undtaget birkes) sammen i en skål. Derefter hakkes den revne ost til krymmel i en mini-hakker eller lignende. Tilsæt hele æg, hvider og ostekrymmel til de tørre dele og bland det hele godt og grundigt sammen med en elpisker. Saml derefter dejen i midten af skålen med en dejskraber, skyl begge hænder under koldt vand, og tag hele dejen op og form den med våde hænder til den får franskbrødsform. Læg derefter dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Pisk et æg og pensl hele brødet, også siderne (men naturligvis ikke bunden). Drys derefter med enten blå eller hvide birkes – eller pofiber, hvis det skal have mel-looket, og skær 4-5 skrå riller i toppen af brødet. Placer bagepladen midt i ovnen og bag franskbrødet ved 175 graders varmluft i 60-65 minutter – hold øje med brødet når tiden nærmer sig de 50 minutter, så det ikke pludselig bliver for mørkt, da ovne jo varmer forskelligt.

Serveres lunt med tandsmør og 70% mørk pålægschokolade – velbekomme  :)

*) Hvis du vil spare på kulhydraterne, kan du bruge revet mozzarella i stedet – som i nogle tilfælde har helt ned til under 0,5 g kulhydrat pr. 100 gram.

Opskriften er oprindeligt udgivet i min facebookgruppe ‘Mine bedste LCHF opskrifter’ – du kan læse kommentarer, spørgsmål og svar til opskriften her.

 Rikke


Dette indlæg indeholder affiliate links til produkter, som giver bloggen kommission, hvis du køber noget i webshoppen – prisen er stadig den samme for dig – men indtjeningen bidrager til at holde bloggen kørende. Jeg linker altid kun til produkter jeg selv bruger og kan anbefale.

VÆRD AT VIDE
Alle opskrifter fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ er udviklet efter LCHF principperne – dvs. med et lavt indhold af kulhydrater (low carb) og et højere indhold af gode fedtstoffer (high fat) samt uden gluten, gær, sukker, stivelse og unødige tilsætningsstoffer.

LÆS OGSÅ
Hvorfor LCHF?
Hvad er LCHF?
Det må du spise
Det bør du undgå
LCHF madpyramiden
LCHF tallerkenmodellen
Min LCHF kulhydrattabel
Det har jeg i mine køkkenskabe

Du kan følge nyt fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ her:
Den oprindelige facebook gruppe – med mere end 12.500 medlemmer
Den officielle facebookside
Pinterest
Instagram
Bloglovin’

Comments

  1. Mie Petersen says

    Et stort tillykke med din fine blog, har allerede skrevet mig på nyheds mail, og glæder mig vildt til at følge dig

    • Rikke Steenbuch says

      Tak, Mie :) Nyhedsmailen vil jeg kun bruge til helt særlige nyheder – så vil du følge opskrifterne, kan det gøres via enten facebookgruppen, facebooksiden, pinterest eller bloglovin’ :) Jeg glæder mig også, det bliver helt anderledes at kunne lægge opskrifterne ind på deres helt egen side nu :)

  2. Caroline says

    Det er i den grad godkendt af min mand som har været meget brødglad. Jeg piskede æggene i 5 minutter for luftig konsistens og tog halvt mandel/sesammen og kun 1 spsk sukrin. Lækkert! Har længe ledt efter et “lyst” brød uden marcipan smag. Tillykke med bloggen; glæder mig til nye opskrifter.

    • Rikke Steenbuch says

      Tak, Caroline :D Ej, hvor godt – jeg tror også franskbrødet må være min mest populære opskrift :D Jeg ved ikke om du kender min facebookgruppe ‘Mine bedste LCHF opskrifter’ – der ligger alle mine opskrifter inde, og de vil løbende blive lagt på bloggen her også :) Du finder gruppen her: https://www.facebook.com/groups/305070662928445/
      God søndag, hilsner fra Rikke

    • Rikke Steenbuch says

      Hej Sanna :) Uh, det tør jeg ikke gætte på – jeg har altid kun lavet det med cheddar/gouda :)

  3. Gitte says

    af ❤️ TAK! Det er nu lykkedes at lave et brød, som alle i familien har spist ude at rynke på næsen og kommentere mors mærkelige vaner

    • Rikke Steenbuch says

      Hvor dejligt at høre, Gitte – velbekomme :) Sådan er det også her i huset – alle kan li’ franskbrødet – og dejen er gået hen og blevet en hel ‘grund-dej’: Den startede som mine fødselsdagsboller, så blev den til et franskbrød, og derefter har jeg både brugt den til pizzasnegle, pølsehorn, deep pan pizza bund og kanelsnegle :) Så tilpasser jeg bare mht. sødning og fedtindhold, afhængig af hvad den skal bruges til :)

  4. Susanne Raben says

    Hej Rikke.
    Ved du om brødet er fryseegnet?
    Jeg har sjældent tiden til bagværk i hverdagene, men weekender går jeg gerne bageren i bedene ;)
    Kunne være lækkert at hive sådan et brød ud af fryseren og få lunt “næsten-ny-bagt” brød til morgenmad en tilfældig hverdag ;)
    Mange hilsner
    Susanne

    • Rikke Steenbuch says

      Jeg ved, at der er nogen som fryser det – jeg ville nok lige riste det engang, når de varmes op igen bagefter :)

  5. Jette says

    Hej, er lige igang med dette brød, og der dufter dejligt i huset. Men synes ikke det hæver i ovnen? Dit ser ud som om det er hævet…. Jette

    • Rikke Steenbuch says

      Ja, duften er skøn – mit hæver heller ikke særlig meget – det kan have at gøre med, at det er bagepulver der benyttes. Det starter med at virke straks det bliver vådt, så brødet skal helst blandes og sættes i en varm ovn med det samme, for at udnytte effekten bedst muligt :)

  6. Pia Petersen says

    Hej Rikke☺
    Har siddet i nogle dage og kigget på dine super fine opskrifter og har lige et spørgsmål. Er der noget andet end ost der kan bruges i dine brød opskrifter??
    Vh Pia

    • Rikke Steenbuch says

      Hej Pia, beklager det sene svar – ja, du kan udskifte gouda/cheddar blandingen med mozzarella, som kan have helt ned til under 0,5 gram kulhydrat pr. 100 gram – og derved gøre det endnu mere striks :)

  7. Stine Laursen says

    Kære Rikke

    Vi er alle i familien blevet helt vilde med dit franskbrød. Det ubetingede bedste LCHF brød vi har smagt til dato. Kan det virkelig passe at det er STRIKS? Lyder næsten for godt til at være sandt. Jeg spiser striks og spiser efterhånden brødet dagligt, så jeg håber, at jeg kan fortsætte med det:)

    • Rikke Steenbuch says

      Hvor dejligt at høre, Stine – ja, sidst jeg regnede efter, da var det striks – særligt, hvis du udskifter gouda/cheddar blandingen med mozzarella, som kan have helt ned til under 0,5 gram kulhydrat pr. 100 gram :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.