Cremet bearnaise – perfekt både varm og kold

Mine-bedste-lchf-opskrifter-bearnaise
Her er en af mine yndlingsopskrifter – min nemme LCHF bearnaise – den er cremet, lækker og perfekt både som varm sauce og som kold dip dagen efter. Og så er den en perfekt mulighed for at få brugt de æggeblommer jeg har til overs fra når jeg bager mine fødselsdagsboller og franskbrødet :)

Bearnaisen er hurtigt tilberedt – og skiller ikke så længe den ikke varmes op igen efter den er blandet – så risikerer den nemlig at skille!

NEM LCHF BEARNAISE
6 æggeblommer str. M/L
1-2 tsk bearnaiseessens efter smag

200 g Philadelphia neutral flødeost
100 g smør
1 tsk tørret estragon
Evt. lidt salt
Evt. lidt fløde

SÅDAN GØR DU
Smelt smørret ved middel varme i en tykbundet gryde indtil det koger – pas på det ikke bruner. Når smørret er helt smeltet og bobler, tilsættes flødeosten som varmes godt igennem, hvorefter der skrues ned på lav varme. Pisk godt undervejs, indtil smør og flødeost er helt smeltet sammen – fjern derefter gryden helt fra varmen. Hæld nu æggeblommerne op i en høj stavblender-beholder – og blend blommer og bearnaiseessensen godt sammen. Tilsæt derefter – lidt af gangen, mens der konstant blendes – den varme varme smør/ostesauce. Blend godt igennem indtil saucen er helt jævn og cremet. Tilsæt derefter tørret estragon og VOILA – din sauce er færdig! Inden stavblenderen løftes op fra saucen, smages til med evt. ekstra essens eller salt. Ønsker du en tyndere sauce, kan du tilsætte lidt fløde mens der blendes. Fløden skal dog helst være varm, så den ikke køler saucen ned – saucen må nemlig ikke varmes op igen efter den er blandet – så risikerer den at skille :)

TIP: Server saucen straks, mens den er varm, til et godt stykke kød og med lækkert tilbehør – prøv evt. også mine LCHF hvidløgsflutes, som passer perfekt til denne sauce.

Dagen efter kan rester af saucen serveres som kold cremet bearnaisedip, enten til frokosten eller aftensmaden – selv kold stivner den ikke, som en traditionel bearnaise ville gøre :) Velbekomme :)

Opskriften er oprindeligt udgivet i min facebookgruppe ‘Mine bedste LCHF opskrifter’ – du kan se ekstra vejledningsbilleder, læse kommentarer samt spørgsmål og svar til opskriften her.

 Rikke

VÆRD AT VIDE
Alle opskrifter fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ er udviklet efter LCHF principperne – dvs. med et lavt indhold af kulhydrater (low carb) og et højere indhold af gode fedtstoffer (high fat) samt uden gluten, gær, sukker, stivelse og unødige tilsætningsstoffer.

LÆS OGSÅ
Hvorfor LCHF?
Hvad er LCHF?
Det må du spise
Det bør du undgå
LCHF madpyramiden
LCHF tallerkenmodellen
Min LCHF kulhydrattabel
Det har jeg i mine køkkenskabe

Du kan følge nyt fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ her:
Den oprindelige facebook gruppe – med mere end 12.500 medlemmer
Den officielle facebookside
Pinterest
Instagram
Bloglovin’

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.