Mine bedste LCHF crepes pandekager

Mine-bedste-lchf-opskrifter-crepes-pandekager
Her er en af mine absolut bedste LCHF opskrifter – de fineste tynde crepes pandekager – og de er selvfølgelig LCHF :) Vi spiser dem oftest i weekenderne, men de er skønne uanset om det er morgen, middag eller aften!

Opskriften eksperimenteret jeg mig frem til, efter jeg blev klar over hvor mange kulhydrater vores ellers højt elskede ‘flad-mave-pandekager’ fra iFORM egentlig indeholdte – det var stort set samtidig med jeg blev klar over, hvor skidt frugtsukker (fruktose) egentlig er for kroppen :(

Så der måtte en ny pandekage-opskrift til – og efter et mislykket forsøg med en flødebaseret opskrift, slog det mig at flødeost måske var svaret – idet den jo både er smagsneutral og meget mere ‘elastisk’, når den bliver varmet op.

Og jeps, den sad lige i øjet – og hele familien var enige om, at disse faktisk smager endnu bedre end flad-mave-pandekagerne – vores datter var så henrykt over dem, at hun højt udbrød: ‘Mor, det her er de BEDSTE pandekager jeg nogensinde har smagt!’ :D

Opskriften får du her:

MINE BEDSTE LCHF CREPES PANDEKAGER
8 store

3 hele æg str. M/L
6 æggehvider str. M/L*
200 g Philadelphia neutral flødeost
3-4 spsk Sukrin Gold
1/2 tsk fint salt
1/2 – 3/4 spsk gul FiberHUSK**
Kokosolie til stegning

SÅDAN GØR DU
Alle ingredienser (undtaget kokosolien) blandes i en skål med en stavblender. Når blommerne skal deles fra hviderne, syntes jeg det er nemmere og hurtigere blot at slå de 6 æg ud i skålen, og derefter fiske blommerne op med to spisesker – skulle en af blommerne gå i stykker, kan dette æg blot tælle som et af de hele æg, og så tages den næste blomme bare fra i stedet. Mens dejen blandes varmes en pande op til medium varme. Steg herefter hver pandekage i ca. 1 tsk kokosolie. Sørg for at dreje panden godt rundt, så dejen bredes mest muligt ud på panden – det giver de tyndeste pandekager – derfor skal man heller ikke komme for meget dej på af gangen. Generelt, når man bager pandekager, handler det om at finde en god varmebalance; Hvis panden er for varm bliver de for mørke og skal vendes inden de er gennembagte, hvorved de nemt knækker – og er panden for kold, kan de blive lidt tørre i det, fordi de ligger for længe på panden. Dejen kan tykne lidt efterhånden, gør den det, kan man evt. tynde den lidt med en sjat fløde.


SÅDAN VENDER DU DEM
Og så lige et par tips, da nogle finder de tynde crepes lidt svære at vende :) Først og fremmest bliver de nemmere at vende, nu flere man øver sig :D Men faktisk syntes jeg, at disse er lidt nemmere at vende end andre lchf-pandekager, da dejen er ret ‘elastisk’ – man skal bare lige have ‘taget’ på dem. Jeg bruger en træpalet og en gaffel – og når pandekagen er klar på den ene side – og virker næsten gennembagt – løfter jeg med gaflen lige kanten lidt op, og skubber så paletten ind under med et hurtigt ryk, under den halvdel af pandekagen, som er tættest på mig selv. Paletten kan jeg kun få ca. 2/3 ind under, og tager derfor gaflen og bruger overfor paletten, så når gaffel og palet mødes under pandekagen, kan den løftes op og vendes, uden den knækker eller klasker sammen.

LÆKKERIER DU KAN FYLDE DEM MED
De varme crepes kan spises med flere forskellige slags LCHF fyld:

  • Drysset med Sukrin
  • Med flødeis og purerede jordbær
  • Med en lækker hjemmelavet LCHF brombærmarmelade
  • Fyld af 2 skiver tandsmør og 2 stykker Tom’s Ekstra 70% mørk pålægschokolade
  • Fyld af 2 skiver tandsmør og drys med en blanding af stødt kanel og Sukrin
  • Eller hvis man har gæster, som kan tåle det: Yacon sirup***

OBS
*) Bruger du hele æg, kan æ
ggeblommerne bruges til en lækker lchf-bearnaise eller en lchf-flødeis, så intet går til spilde – alternativt kan man vælge at købe pasteuriserede æggehvider i stedet 
**) Mængden af FiberHusk afhænger af størrelsen på æggene – når jeg bruger økoæg i str. M/L passer det med 3/4 spsk – men hvis jeg bruger pasteuriserede hvider fra bæger, skal der kun bruges 1/2 spsk. Bruges der for meget FiberHusk, vil dejen tykne hen mod de sidste pandekager, eller hvis dejen står og trækker.
***) Yacon sirup indeholder ca. 35% fruktose, og kan derfor ikke betegnes som LCHF – siruppen indeholder tillige 50% fructooligosaccharider (FOS), som kan give uro og mavesmerter vedr f.eks. irritabel tyktarm eller lignende problemer med fordøjelsen – dette til trods, er Yacon sirup den ‘sundeste’ sirup man kan tilbyde sine gæster, idet den næsten ikke påvirker blodsukkeret. 

TIPS
#1: Skulle der mod forventning være nogle pandekager til overs, kan de gemmes i køleskabet til madpakken eller til genopvarmning – eller fryses ned :)
#2: På en travl morgen, eller hvis man kun skal bruge 2-3 pandekager, kan man lave denne forenklede hurtig-version i stedet – de smager lidt mere af æg, men er stadig ok pandekager.
#3: Pandekagerne kan med fordel bruges som madpandekager også – så udelades sødningen bare – de bliver særligt gode hvis de først fyldes med kødsovs og grønt, rulles sammen og lægges i et ildfast fad, drysses med lidt revet ost på troppen, og gratineres til osten bliver gylden og sprød … MUMS!

Opskriften er oprindeligt udgivet i min facebookgruppe ‘Mine bedste LCHF opskrifter’ – du kan læse tidligere kommentarer, spørgsmål og svar til opskriften her.

 Rikke


Dette indlæg indeholder affiliate links til produkter, som giver bloggen kommission, hvis du køber noget i webshoppen – prisen er stadig den samme for dig – men indtjeningen bidrager til at holde bloggen kørende. Jeg linker altid kun til produkter jeg selv bruger og kan anbefale.

VÆRD AT VIDE
Alle opskrifter fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ er udviklet efter LCHF principperne – dvs. med et lavt indhold af kulhydrater (low carb) og et højere indhold af gode fedtstoffer (high fat) samt uden gluten, gær, sukker, stivelse og unødige tilsætningsstoffer.

LÆS OGSÅ
Hvorfor LCHF?
Hvad er LCHF?
Det må du spise
Det bør du undgå
LCHF madpyramiden
LCHF tallerkenmodellen
Min LCHF kulhydrattabel
Det har jeg i mine køkkenskabe

Du kan følge nyt fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ her:
Den oprindelige facebook gruppe – med mere end 12.500 medlemmer
Den officielle facebookside
Pinterest
Instagram
Bloglovin’

 

Comments

  1. Rosa says

    De skal bare SÅ meget prøves:-) … som madpandekager… da jeg næsten aldrig spiser søde pandekager. Tak for virkelig god inspiration. Jeg glæder mig til alle dine opskrifter fra FB kommer, som du siger er planen;-)

  2. Dorte Duddy says

    Er der nogen, det har erfaring med frysning af Philadelphia flødeost? Er på tilbud i Rema 1000 i denne uge

    • Rikke Steenbuch says

      Desværre ikke, Dorte – jeg har kun prøvet at fryse tilberedt mad hvor der var flødeost i – og det plejer at fungere fint :) Men mon ikke man kan, ligesom man kan fryse ost og fløde?

    • Rikke Steenbuch says

      Hej Sophie :) Det kan man godt – det er lige så ikke usundt – jeg bruger bare altid Sukrin Gold, da det har den mest naturlige smag, hvor Stevia oftest har en lakridsagtig bi-/eftersmag :)

  3. says

    Hvor ser de lækre ud, Rikke. Smukke og tynde (som vi alle gerne vil være).
    Jeg har lagt mærke til, at du ofte bruger flere hvider end blommer i dine opskrifter. Er der en særlig grund til det? Jeg synes nemlig, at det er lidt træls ikke at bruge hele ægget.
    Bedste hilsner Kathe

    • Rikke Steenbuch says

      Tak, Kathe :D Nogle gange gør jeg bare ting ud fra en idé – og min idé med flere hvider end blommer er, at så smager det mindre af æg – om det holder stik har jeg dog aldrig prøvet at sammenligne ved en decideret smagstest, men jeg syntes at quick-versionen, hvor der er hele æg i, smager mere af æg :) Jeg har også nogle opskrifter, hvor der så kun skal blommer i, og så kæder jeg som regel ‘produktionen’ sammen, så jeg får brugt blommerne på anden vis i stedet for de går til spilde :)

  4. says

    Din blog er guld værd. Siden jeg startede på LCHF levestilen har din blog og Instagram været besøgt meget af mig.
    I dag har jeg gjort et forsøg på disse pandekager og jeg kiksede lidt med opskriften men det ente med at smage dejligt og formen blev vanskabt men man skal lige lærer at vende dem en blev dog normal.

    Tak for at du deler med os andre, jeg værdsætter det utrolig meget.
    Louise | @louisewandreasen
    http://livefrasjaelland.bloggerspoint.dk

    • Rikke Steenbuch says

      Tak, Louise – så godt lige du skrev på Instagram – og jo, mine kikser også nogle gange :) Jeg oplever oftest at når de knækker, så er det fordi jeg får vendt dem for tidligt, enten pga. utålmodighed eller fordi jeg får givet dem for meget varme, så jeg bliver tvunget til at vende dem for tidligt. Undgår nemlig helst brændt mad i forhold til de kræftfremkaldende stoffer der dannes. Og så gør øvelse også mester i det her tilfælde – og typisk kommer man til at lave dem igen og igen, så der vil være rig lejlighed til at øve sig :D

  5. eva says

    Et tip til at “fiske” æggeblommer op, uden at de går i stykker: brug en tom plastikvandflaske. Klem den lidt sammen og sæt åbningen hen over æggeblommen. Slip flasken og vend den hurtigt så åbningen peger opad. Blommen er nu suget ind i flasken og kan nemt flyttes

    • Rikke Steenbuch says

      Tak for tippet, Eva – jeg har godt set videoen med tricket – men da jeg oftest gemmer blommerne til dagen efter (eller 2 dage efter) vil jeg gerne sikre mig, at de opsamles helt sterilt, for at undgå maveinfektioner :)

  6. Mette says

    Hold da op – de var godt nok gode. Vi fik dem til brunch i dag sammen med bacon og røræg – så kunne blommerne også lige blive brugt med det samme ;-)
    Tak for opskrift og supergod blog:

  7. Josefine says

    Hey Rikke.
    Jeg har store planer om at lave dine pandekager i morgen, men tror du man kan bruge Pofiber i stedet for fiberhusk? :)
    Er der en grund til du tror de er bedre med fiberhusk?

    Fede hilsner fra Josefine. :)

    • Rikke Steenbuch says

      Hej Josefine, du kan desværre ikke bruge Pofiber i stedet for FiberHusk – men det tænker jeg, at du allerede har fundet ud af, med de lange svartider jeg har ;) Rigtig god søndag, hilsner fra Rikke

  8. anita says

    Det med mindre æggeblommer i forhold til hviderne, synes jeg også at ha oplevet. Jeg har prøvet mange bolleopskrifter med samme antal blommer og hvider, men har nu fundet en opskrift og afprøvet den, hvor der bruges mindre blommer end hvider og nu smager mit brød ikke nær så “ægget”….

    • Rikke Steenbuch says

      Hvor dejligt – ja, de er altså totalt yndlings – og så oven i købet også striks, så de næsten går for at være slankekost ;)

  9. says

    Uden at have prøve Yucon sirup har jeg svært ved at forestille mig at et produkt med 35% frugtsukker ikke har en påvirkning på blodsukkeret. Jeg reagerer i hvert fald altid på fruktose (og alle andre -oser).

    Har du en kilde på det? :)

    Mvh.

    Foodgeek (og diabetiker)

  10. Helle says

    Virkelig lækre pandekager!! De smager og ligner som de pandekager min far lavede til mig som barn. Min søn på 4 elsker dem og de er også godkendt hos min mand.

  11. says

    Det ser virkelig godt ud! Kom lige forbi opskriften – den skal prøves senere på ugen, det er helt sikkert! Tak for inspiration. :-)

  12. Lizette says

    Endelig en opskrift på pandekager sønnen kan lide! Pandekager har ellers aldrig sagt ham en døjt. Jeg ryddede op i fryseren for lidt tid siden og fandt en portion alm. pandekager, hvor jeg supplerede op med disse, og de almindelige fik far lov til selv at spise for barnet ville have mine! Han ved jo godt hvad der er godt! :-D

    • Rikke Steenbuch says

      Ej, hvor skønt – sikke en dejlig besked :D Her i huset er de også elsket af store som små :)

  13. Pernille says

    Endelig en pandekage opskrift der lyder til at minde om rigtige pandekager! :-)
    Hvis de bruges som madpandekager kan man så evt tilsætte spinat fra frost? I aå fald, hvor meget ville du komme i?

    • Rikke Steenbuch says

      Hej Pernille :) Det kan man nok sagtens – jeg har dog ikke prøvet – så tør ikke komme med ukvalificerede gæt ;) Hilsen Rikke

  14. Anne Laustsen says

    Hej Rikke, jeg ville høre dig om det var okay at oversætte nogen af dine opskrifter og dele dem i mine nyhedsbreve? jeg skriver nogen nyhedsbreve til folk i usa og der er mange af dem der spørger efter den pandekage opskrift jeg bruger, og da det (næsten) er din ville jeg sørge dig først? grunden til mit lille næsten er at jeg selv har lavet en lille smugle om i den men den jeg ville sende af sted ville være din der ikke er lavet om i overhovedet. hilsen anne

  15. jette bau says

    hold nu op og tusind tak for en dejlig opskrift ;-) jeg kom lidt grøn husk i da jeg ikke havde den gule. jeg kom også lidt mandelmel og lidt pofiber…det virkede meget godt med at vende dem derefter.

    • Rikke Steenbuch says

      Velbekomme :) Den grønne HUSK er i princippet den samme som den gule FiberHusk – den gule er bare mere fintmalet, og man behøver derfor kun at bruge den halve mængde, før det vægtmæssigt svarer til den grønne. På min instagram har jeg lavet en lille video, som viser hvordan jeg vender dem, uden de går i stykker – så slipper man for at tilføje meltyper, som forhøjer kulhydratindholdet :) Hilsen Rikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.