Helt som forventet blev dette en ny børnefavorit hjemme hos os – for ‘Jeg vil gerne smage flere!’ var svaret fra vores datter, da hun i går aftes prøvesmagte de lune og sprøde kyllingenuggets!
Opskriften er min egen og idéen har jeg gået med i hovedet i over 1/2 år – men (heldigvis) rummer LCHF så mange muligheder, at selv de bedste idéer må vente i køen til det bliver deres tur – og de var ventetiden værd :D
Der findes allerede flere LCHF-varianter af ‘chicken nuggets’ – det der adskiller min idé fra de andre opskrifter, er tilberedningsmetoden – og fedtindholdet!
Hvor LCHF nuggets typisk laves af små hele kyllingestykker, ønskede jeg en mere autentisk konsistens. Og den har jeg opnået her – ved at lave en ‘dej’ af dampstegt kylling, som jeg derefter blendede til fint ‘drys’ og blandede med bl.a. ost og æg. Fedtindholdet kommer derved derop hvor det skal være – og med en panering af pulveriserede flæskesvær, bliver det næsten ikke bedre :)
Opskriften får du her:
SPRØDE LCHF KYLLINGE NUGGETS
16 stk*
325 g fersk kyllingefilet
1/2-1 dl vand
130 g fintrevet ost**
1 æg str. M/L
1/2 tsk fint salt***
1 knsp Umami krydderi****
Til panering:
1 pisket æg
2 håndfulde puffede flæskesvær uden fedtkant*****
Til stegning:
Ca. 3/4-1 dl koldpresset kokosolie uden smag
SÅDAN GØR DU
Skær eller klip kyllingefiléterne ud i tern og dampsteg kødet på en pande eller i en gryde med 1/2 dl vand i bunden – det er vigtigt der kommer låg hen over panden/gryden, så kødet skal dampsteges – uden låg fordamper vandet for hurtigt, hvorved kødet får en brun stegeskorpe – og det skal det helst ikke ha’. Når kødet er kogt igennem, skal det stege færdigt uden låg, ved middel varme og under omrøring, indtil det sidste vand er fordampet. Derved vil der blive lidt brunt stegesaft tilbage, og man kan med fordel røre kyllingeternene rundt, så den gode smag fordeles på kødet. Kødet skal herefter hakkes eller blendes til fint ‘drys’ og blandes med revet ost, 1 æg, salt og Umami. Rør kødet godt sammen, indtil det får en konsistens, der kan formes til en lille kødbolle. Form derefter de små kødboller til nuggets-form, dvs. lidt flade med kantede sider og let kotelet/dråbe-formede … dette er lidt nørderi, men særligt børn elsker når ting er som de plejer :D Pisk derefter 1 æg og hak flæskesværene til fint rasp – og sæt olien til at varme op på panden – mens du panerer de små nuggets. Steg så mange nuggets som muligt på én gang, ved middel varme, da olien branker og bliver usund ved for lang stegetid og/eller for høje temperaturer. Steg på begge sider til skorpen er fint gylden.
Server de lune kyllinge nuggets med en god mayo baseret på rapsolie – de er perfekte til børn, til fredagshygge, til tapasbord eller til madpakken :) Velbekomme :)
*) Jeg fik 16 stk ud af mine, men antallet afhænger naturligvis af hvor store eller små du laver dem – tag højde for, at paneringen lægger 1-2 mm til størrelsen.
**) Jeg brugte Arla Klovborg Mellemlagret 25% (+45), da den har et kulhydratindhold på kun 0,5 g pr. 100 g.
***) Tag højde for hvis flæskesværene er meget saltede, så tilsæt mindre salt.
****) Kan evt. udelades – det er et krydderi fra Santa Maria, som jeg køber i føtex – men man kan også købe det i f.eks. Bilka, Kvickly og andre steder som forhandler Santa Maria.
*****) Jeg brugte føtex billige af mærket BUDGET – det er vigtigt, at det er flæskesvær uden fedtkant, da du ellers ikke kan blende det til fint tørt rasp.
TIP: Man kan også vælge at panere sine nuggets i affedtet mandelmel, sesamfrø eller en blanding af pofiber og revet parmesan – det giver bare flere kulhydrater på kontoen end den fine og velsmagende rasp af flæskesvær. Nogle laver en mellempanering af grøn HUSK, for bedre hæftning, men jeg syntes paneringen hæfter fint kun med æg og flæskesværsrasp.
OBS: Efter opbevaring på køl, vil skorpen ikke længere være sprød – men de er stadig super lækre i madpakken med en god klat mayo – uanset om man er barn eller voksen :)
★ Rikke
Dette indlæg indeholder affiliate links til produkter, som giver bloggen kommission, hvis du køber noget i webshoppen – prisen er stadig den samme for dig – men indtjeningen bidrager til at holde bloggen kørende. Jeg linker altid kun til produkter jeg selv bruger og kan anbefale.
VÆRD AT VIDE
Alle opskrifter fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ er udviklet efter LCHF principperne – dvs. med et lavt indhold af kulhydrater (low carb) og et højere indhold af gode fedtstoffer (high fat) samt uden gluten, gær, sukker, stivelse og unødige tilsætningsstoffer.
LÆS OGSÅ
Hvorfor LCHF?
Hvad er LCHF?
Det må du spise
Det bør du undgå
LCHF madpyramiden
LCHF tallerkenmodellen
Min LCHF kulhydrattabel
Det har jeg i mine køkkenskabe
Du kan følge nyt fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ her:
Den oprindelige facebook gruppe – med mere end 12.500 medlemmer
Den officielle facebookside
Pinterest
Instagram
Bloglovin’
Johanne Charnock says
ÅH JA!
Rikke Steenbuch says
Haha, oh yes! :D
Louise says
ommenommenom!! De skal prøves ASAP! Og Rikke, jeg er vild med din blog, så smuk og æstetisk!
Rikke Steenbuch says
Tak, Louise <3
Anja says
De ser godt nok lækre ud!
Måske disse kan udkonkurerre supermarkedet frost-variant som min kæreste elsker :D
Rikke Steenbuch says
Det var de altså også, Anja – og nu har jeg både haft dem med kolde i madpakken i går, og spist dem genopvarmet i microovnen til aften i dag – og de er lækre på alle måder :D Man kunne håbe det, for de er nok en del sundere end frost-varianterne :)
Martin says
Hej Rikke.
Har du et andet alternativ til paneringen? :)
Rikke Steenbuch says
Hej Martin :) Der står nogle alternativer til paneringen som tip i opskriften – de kan også paneres i affedtet mandelmel, i sesamfrø eller i en blanding af pofiber og revet parmesan – det giver bare flere kulhydrater på kontoen end den fine og velsmagende rasp af flæskesvær. Nogle laver en mellempanering af grøn HUSK, for bedre hæftning, men jeg syntes paneringen hæfter fint kun med æg og flæskesværsrasp :) God søndag, hilsner fra Rikke
LikeBree says
Åh, det ser SÅ lækkert ud… Jeg KAN altså bare ikke forene mig med de flæskesvær… Så jeg må nøjes med hakkede mandler (med det smager nu også himmelsk)
Rikke Steenbuch says
Jeg har ellers heller aldrig været vild med flæskesvær – men de her bliver til helt fint mel, og man smager slet ikke at det er flæskesvær de er paneret i – det giver bare ekstra smag :)
Marianne F says
Hej Rikke
Så fik jeg endelig prøver dem og hvilken succes – så skønne og paneringen med flæskesvær var helt perfekt – så lækker og sprød.
Tak for en skøn blog og ikke mindst denne opskrift❤
Rikke Steenbuch says
Hej Marianne :) Velbekomme er glad for når opskrifterne falder i god jord :) Hilsen Rikke
Anne S says
Hej Rikke
Tak for en super god opskrift – de blev simpelthen SÅ lækre. Ungerne var helt vilde, og det er helt sikkert en opskrift som vil blive anvendt hyppigt, bla til madpakker, som ellers kan være lidt en udfordring her i huset :-) Vi lavede dem iøvrigt uden ost pga allergi, men tilsatte blot lidt ekstra æg.
Vh Anne S
Rikke Steenbuch says
Hej Anne :) Velbekomme, det er jeg glad for at høre – herhjemme elskes de også af store som små :) Godt tip med osten/ægget!
Stine says
Hej, har du prøvet at fryse dem ned ? Har lige lavet en ordentlig omgang til madpakken. Super skønne opskrifter du har :-)