Chokoladekage med god samvittighed

Mine-bedste-lchf-opskrifter-chokoladekage
Den ser syndig ud, men kan spises med god samvittighed – chokoladekagen her er både sund, sukkerfri og glutenfri – og så ligger den så tungt i maven, at man ærgrer sig over ét stykke er nok :)

Chokoladekage med god samvittighed (LCHF)

KAGEN

3 æg str. M/L
100 g Philadelphia neutral flødeost
4 spsk koldpresset kokosolie med smag/duft
1,5 dl affedtet mandelmel
0,5 dl affedtet kokosmel
3 spsk grøn HUSK
5 spsk Sukrin Gold
4 spsk raw cacao pulver
1 tsk bagepulver
100 g hakket 70-80% mørk chokolade*

TOPPING
100 g hakket 70-80% mørk chokolade*
1/2 dl fløde
25 g smør

SÅDAN GØR DU
Forvarm din ovn til 175 graders varmluft. Pisk alle kagens ingredienser godt sammen, indtil du har en ensartet, tung og klistret dej. Beklæd en bageform** med bagepapir og fyld dejen i – dejen er meget tung og fast, og skal til sidst trykkes godt sammen og glattes ud med en ske/dejskraber. Bag kagen i 25-30 minutter – hold øje med den de sidste 5 minutter, da ovne varmer forskelligt. Når kagen er færdig skal den køle lidt af. Imens tilberedes toppingen – fløden og smørret opvarmes i en gryde – når det koger tages det af og stilles til afkøling på en kold kogeplade mens chokoladen skæres i mindre stykker. Chokoladen må ikke tilføjes mens fløden er kogende, så vent til temperaturen er ca. 45 grader, og smelt derefter den hakkede chokolade i fløden under omrøring. Hæld til sidst den tykke chokoladetopping ud over kagen.


Server kagen lun eller iskold – evt. med en LCHF vaniljeis og friske jordbær :) Velbekomme :)

TIP: Hvis du opbevarer chokoladekagen i køleskabet, vil den stivne og blive en helt ny slags kage – kold syntes jeg den smager hen ad kiksekage – og de i facebook gruppen, som har prøvet den, vurderer den til at smage af både havregrynskugler og marcipanbrød :)

Kagen kan fryses, og man kan med fordel skære den ud i stykker og fryse ned med mellemlægspapir imellem.

*) Chokoladen er den vigtigste ingrediens i kagen, så bruge en (minimum 70%) chokolade med en god smag.
***) Jeg brugte en lille firkantet form i målene 10 cm bred, 25 cm lang og 7 cm høj.

Opskriften er oprindeligt udgivet i ‘Mine bedste LCHF opskrifter’s facebook gruppe, og du kan læse kommentarer, spørgsmål og svar til opskriften her.

 Rikke


Dette indlæg indeholder affiliate links til produkter, som giver bloggen kommission, hvis du køber noget i webshoppen – prisen er stadig den samme for dig – men indtjeningen bidrager til at holde bloggen kørende. Jeg linker altid kun til produkter jeg selv bruger og kan anbefale.

VÆRD AT VIDE
Alle opskrifter fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ er udviklet efter LCHF principperne – dvs. med et lavt indhold af kulhydrater (low carb) og et højere indhold af gode fedtstoffer (high fat) samt uden gluten, gær, sukker, stivelse og unødige tilsætningsstoffer.

LÆS OGSÅ
Hvorfor LCHF?
Hvad er LCHF?
Det må du spise
Det bør du undgå
LCHF madpyramiden
LCHF tallerkenmodellen
Min LCHF kulhydrattabel
Det har jeg i mine køkkenskabe

Du kan følge nyt fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ her:
Den oprindelige facebook gruppe – med mere end 12.500 medlemmer
Den officielle facebookside
Pinterest
Instagram
Bloglovin’

Comments

  1. says

    Nøj, hvor ser den lækker ud. Jeg skal helt sikkert prøve den – og se, hvorvidt din påstand om, at et enkelt stykke er nok, holder. Udfra billedet tvivler jeg noget :-)
    Bedste hilsner Kathe

    PS Hvis der skulle blive noget tilovers, vil jeg lave mine romkugler af den :-)

    • Rikke Steenbuch says

      Go´ idé, Kathe – den vil jeg lige skrive mig bag øret til næste gang – for vil så gerne ha’ prøvet de romkugler :)

    • Rikke Steenbuch says

      Det tænker jeg godt det kan, Jenny – jeg ved bare ikke lige med måleforholdet så, for man kan godt komme du for at kager, hvor man bruger almindeligt mandelmel i stedet for afffedtet mandelmel, kommer til at ‘sejle’ i fedtstof, lige når kagen kommer ud af ovnen. Dette fordi melet ikke af affedtet, dvs. der stadig er olier i, og derfor suger det ikke på samme måde som det affedtede mel :)

  2. Susanne Raben says

    Hej Rikke.
    Tusind tak for en dejlig blog og medlemskab af din gruppe på FB :)
    Jeg started LCHF 1/1 2015 med henblik på at tabe mig….. Jeg har nu indset at jeg aldrig har haft det bedre (sover bedre, får ikke oppustet mave efter måltider og har tabt godt 5 kg o.m.a) Jeg er derfor i gang med at ændre nytårsfortsæt til livsstil ;)
    Jeg vil gerne have resten af familien med (om ikke andet delvist) og vil lave denne kage for er sikker på, at den kan overbevise dem, for tænderne løber jo i vand bare man ser på billedet ;) )
    Jeg er dog bare i tvivl om raw cacao pulver….. det var udsolgt i helsekostbutikken med de anbefalede mig noget cacao powder fra Tru Ra…. Kender du det? og hvis ja, kan det erstatte det andet pulver?
    På forhånd tak for svar.
    Mange hilsner
    Susanne

    • Rikke Steenbuch says

      Hej Susanne :) Beklager det sene svar – alt for længe siden jeg har været forbi bloggen. Er spændt på, om du stadig hænger i med LCHF? Mht. cacaopulveret, så kan du bruge det meste, så længe det ligger over 70% og har et minimum af sukkerindhold. Jeg kender desværre ikke den fra Tru Ra. Hilsner fra Rikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.