Det her er havets svar på lørdagskyllingen: Ovnbagt laks på bund af spinat – vi får ravigotteflødesauce og citroner til – og efter sådan en omgang er man sprængfyldt med vitaminer :)
OVNBAGT LAKS PÅ SPINATBUND
Til 2-3 personer
360 g frisk fersk laks
600 g frosset helbladet spinat
Et drys pebermix eller citronpeber*
RAVIGOTTEFLØDESAUCE
2,5 dl fløde 38%
1 dl ravigottesauce**
Evt. 100 g smør
TILBEHØR
1 citron
Evt. et LCHF grovflute***
SÅDAN GØR DU
Den her ret bliver ikke nemmere: Opvarm ovnen til 225 graders varmluft. Skær laksestykket ud i et passende antal stykker og skær evt. skindet fra – eller endnu nemmere; køb fisken udskåret og uden skind :) Åbn posen med de frosne spinatblade og hæld indholdet i et ildfast fad. Læg fiskestykkerne ovenpå spinaten og drys med lidt pebermix eller citronpeber. Stil fadet i ovnen og bag i ca. 25-30 minutter – hold øje de sidste 5 minutter, da ovne varmer forskelligt – fisken skal have en flot gylden skorpe, og så er maden færdig.
Mens fisken er i ovnen varmes 1/4 fløde, og evt. 100 g smør, hvorefter der tilsættes 1 dl ravigottesauce og røres rundt. Server saucen til laks og spinat med citroner til. Bag evt. et LCHF grovflute*** til :) Velbekomme :)
*) Pebermix og Citronpeber er begge krydderi-blandinger fra Santa Maria.
**) OBS: Ravigottesauce som købe-version indeholder sukker og hvedemel – flere på LCHF bruger dog ravigotte sauce ind imellem alligevel, fordi saucen ikke bruges i ufortyndet form. Selve ravigotte saucen, som er en lidt finere form for sød sennep, ‘fortyndes’ ved tilberedning af fløden, så i forhold til mængden man indtager, er det meget lidt man samlet set får. Kulhydratindholdet ligger på 37 gram pr. 100 gram – men når man blander 1 dl ravigottesauce med 1/4 fløde bliver kulhydratindholdet 18,56 g pr 100 g – tilsætter man f.eks. 100 g smør til saucen, falder kulhydratindholdet til 12,95 g pr 100 g. Alternativt kan man i stedet lave sin egen ravigottesauce, helt fra bunden, efter denne opskrift:
RAVIGOTTE SAUCE (hjemmelavet)
200 g mayonnaise
1 spsk hakket skalotteløg
1 spsk hakket kapers
1 spsk hakket persille, estragon og kørvel
Flødeskum af 1 dl piskefløde
Salt og friskkværnet sort peber
Mayonnaisen kan laves efter denne vejledning: https://www.youtube.com/watch?v=6ZWclNts5TQ. Når mayoen er færdig, tilsættes løg, kapers, persille og krydderier, hvorefter flødeskummet vendes i, og der smages til slut til med salt og friskkværnet sort peber.
***) Opskriften på LCHF grovflutes ligger som kommentar til billedet i linket her.
Opskriften er oprindeligt udgivet i min facebookgruppe ‘Mine bedste LCHF opskrifter’ – du kan læse kommentarer, spørgsmål og svar til opskriften her.
★ Rikke
VÆRD AT VIDE
Alle opskrifter fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ er udviklet efter LCHF principperne – dvs. med et lavt indhold af kulhydrater (low carb) og et højere indhold af gode fedtstoffer (high fat) samt uden gluten, gær, sukker, stivelse og unødige tilsætningsstoffer.
LÆS OGSÅ
Hvorfor LCHF?
Hvad er LCHF?
Det må du spise
Det bør du undgå
LCHF madpyramiden
LCHF tallerkenmodellen
Min LCHF kulhydrattabel
Det har jeg i mine køkkenskabe
Du kan følge nyt fra ’Mine bedste LCHF opskrifter’ her:
Den oprindelige facebook gruppe – med mere end 12.500 medlemmer
Den officielle facebookside
Pinterest
Instagram
Bloglovin’
Xenia says
SÅ godt! <3
Rikke Steenbuch says
Haha, ja – folk skulle bare vide hvad de går glip af – sådan en omgang laks her burde MINDST få lige så mange likes som en mazarinkage :D Det er altså bare fantastisk spise! Og så sundt, så sundt … ;)